Γιατί Είναι Σημαντικό Να Αρέσει Στον Σκύλο Σου Το Φαγητό Του;

Γιατί είναι σημαντικό να αρέσει στον σκύλο σου το φαγητό του;

Όσοι έχουμε σκυλάκια γνωρίζουμε πως αν και τους αρέσει να παρακαλούν για μία λιχουδιά από το δικό μας φαγητό, πολλές φορές είναι αρκετά επιλεκτικά σε ό,τι αφορά τη δική τους τροφή. Τι τροφές πρέπει να διαλέγουμε και γιατί έχει μεγάλη σημασία το να αρέσει στα σκυλιά η τροφή τους;

Η τροφή που θα επιλέξουμε για τον σκύλο μας σίγουρα πρέπει να είναι ποιοτική και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία να είναι ιδανικά για τη φυλή, την ηλικία και το μέγεθός του. Είναι γεγονός ότι θα πρέπει να λάβουμε πολλούς παράγοντες υπόψη πριν επιλέξουμε σκυλοτροφές. Όμως, ποιο είναι το νόημα εάν ο σκύλος μας αρνείται να τις φάει;

Κάποιες λιχουδιές ή γαρνιτούρες που μπορούν να συμπεριληφθούν στο γεύμα τους έχουν την ικανότητα να το κάνουν πιο εύγεστο. Όμως, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, καθώς αυτές οι επιπλέον νοστιμιές αρκετά συχνά προσθέτουν περιττές θερμίδες ή μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες σε ορισμένα σκυλιά. Επομένως, είναι σημαντικό να βρούμε μια τροφή που να μην είναι μόνο υγιεινή, αλλά και νόστιμη, ισορροπημένη και κατάλληλη για τον δικό μας σκύλο.

Γιατί πρέπει να επιλέξεις τροφή ειδική για σκύλους;

Μπορεί σε μερικούς να φαίνεται ανόητο, αλλά πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί τα σκυλιά πρέπει να τρώνε τροφή ειδική για σκυλιά. Απορούν γιατί ο σκύλος τους δεν μπορεί να τρώει ό,τι και αυτοί. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σου πρέπει να τρέφεται με αποκλειστικά και μόνο με τροφή για σκύλους. Μερικοί από αυτούς είναι:

Διαχείριση Βάρους: Οι σκύλοι πρέπει να τρώνε περίπου 25-30 θερμίδες ανά κιλό σωματικού βάρους για να διατηρήσουν τα κιλά τους. Άλλες είναι οι ανάγκες ενός τσιουάουα, άλλες ενός λυκόσκυλου. Με τις σκυλοτροφές μπορείς να υπολογίζεις ακριβώς τις θερμίδες κάθε μερίδας.

Βιταμίνες & Μεταλλικά Στοιχεία: Οι σκύλοι έχουν συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν μόνο μέσω ειδικής τροφής. Όπως συμβαίνει και με τη δική μας διατροφή, έτσι και οι σκύλοι λαμβάνουν τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα από την τροφή τους. Οι ανάγκες τους όμως είναι πολύ διαφορετικές από τις δικές μας. Για παράδειγμα, οι σκύλοι απαιτούν μια ορισμένη ποσότητα ταυρίνης στη διατροφή τους, έτσι ώστε να διατηρήσουν την υγεία της καρδιάς και την όρασή τους.

Σωστή Θρέψη: Η διατροφική ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως ο υποσιτισμός και η παχυσαρκία. Οι σκυλοτροφές εξασφαλίζουν μια ισορροπημένη διατροφή.

Πέψη: Οι τροφές που δεν προορίζονται για σκύλους μερικές φορές δεν μπορούν να αφομοιωθούν εύκολα από αυτούς. Τα προβλήματα μπορεί να είναι ήπια, όπως βρόμικα δόντια, έως πολύ σοβαρά όπως έμετος, διάρροια ή και χειρότερα. Εάν δε θέλεις να έχεις πάνες σκύλων συνέχεια στο σπίτι, καλό είναι να προτιμάς ειδική τροφή για σκύλους.

Πώς μπορείς να κάνεις τον σκύλο σου να του αρέσει το φαγητό του;

Στην περίπτωση που ο σκύλος σου είναι δύσκολος στο φαγητό, θα πρέπει να κάνεις την όλη διαδικασία πιο ελκυστική. Αρχικά, βάλε την ποικιλία στο πρόγραμμα. Η ποικιλία στη γεύση είναι πολύ σημαντική. Σε κανέναν δε θα άρεσε να τρώει το ίδιο γεύμα, κάθε μέρα, για όλη του τη ζωή. Η ποικιλία στη γεύση θα κρατήσει το ενδιαφέρον του σκύλου σου.

Επίσης, μπορείς να κάνεις το γεύμα του σκύλου σου πιο συναρπαστικό προσθέτοντας για παράδειγμα λίγο κονσέρβα στην ξηρά τροφή. Έτσι, το γεύμα του θα γίνει πιο γευστικό και θα επιτευχθεί και η απαραίτητη ενυδάτωση. Επίσης, μπορούν να βοηθήσουν και διάφορα συνοδευτικά, όπως snacks ενθάρρυνσης, κόκκαλα για σκύλους, dental sticks και μπισκότα για σκύλους.

 

Η ομάδα του Pet Shop Online Animal.gr.