Καλοκαιρινές Διακοπές Με Το Ζωάκι Σου; Τι Πρέπει Να Βάλεις Στη Βαλίτσα Του;

Καλοκαιρινές διακοπές με το ζωάκι σου; Τι πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα του;

Ετοιμάζεσαι για τις καλοκαιρινές σου διακοπές παρέα με τον σκύλο ή τη γάτα σου; Τι πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου; Ξεκίνα το πακετάρισμα παρέα με τις συμβουλές του animal.gr!

Ετοιμάζεσαι για διακοπές με το αγαπημένο σου κατοικίδιο; Έχεις έτοιμη τη βαλίτσα σου αλλά δεν ξέρεις τι να πάρεις για τον τετράποδο φίλο σου; Θα αφήσουμε στην άκρη τα βασικά, όπως είναι κολάρο, λουρί ή μπολ για φαγητό, καθώς πιστεύουμε πως αυτά σίγουρα δε θα τα ξεχάσεις. Τι αντικείμενα όμως μπορεί να χρειαστείς οπωσδήποτε που ίσως δε βρίσκονται στο πάνω μέρος του μυαλού σου; 

Ασφάλεια στο ταξίδι  

Όταν ετοιμαζόμαστε για ταξίδι, είτε αυτό θα γίνει με αυτοκίνητο, είτε με πλοίο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την ασφάλεια, τόσο τη δική μας όσο και του κατοικίδιου μας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ταξίδια με αεροπλάνο βρίσκονται εκτός αυτής της λίστας καθότι έχουν τους δικούς τους κανόνες. Τι πρέπει λοιπόν να πάρουμε μαζί μας για να έχουμε ένα ασφαλές ταξίδι; 

Αρχικά, στην περίπτωση που ταξιδεύουμε με αυτοκίνητο είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας ένα κάθισμα αυτοκινήτου για σκύλους και γάτες. Η συγκεκριμένη τσάντα μεταφοράς κατοικίδιου προσαρμόζεται στο κάθισμα του αυτοκινήτου και δένει με τη ζώνη ασφαλείας, έτσι ώστε να είναι όλοι προστατευμένοι. Στην περίπτωση που ταξιδεύουμε με πλοίο σίγουρά θα πρέπει να φροντίσουμε το ζωάκι μας να έχει μία άνετη και κατάλληλη για το μέγεθός του τσάντα μεταφοράς.  

Ύπνος & διασκέδαση 

Ο απολαυστικός ύπνος και η διασκέδαση αποτελούν συστατικά όλων των επιτυχημένων ταξιδιών. Γιατί λοιπόν τα κατοικίδιά μας να μην έχουν τις ίδιες απαιτήσεις; Εάν το ζωάκι σου είναι γενικά ανήσυχο και αγχώνεται με τα νέα περιβάλλοντα, είναι σημαντικό να πάρεις μαζί σου τόσο το κρεβατάκι του, όσο και τα αγαπημένα του παιχνίδια. Με αυτό τον τρόπο θα αισθανθεί αμέσως πιο άνετα στο νέο χώρο και θα είναι πιο πολύ ήρεμο. 

Εάν το κατοικίδιό σου είναι συνηθισμένο στις αλλαγές, τότε μπορεί να κοιμηθεί εξίσου εύκολα και σε μια επεκτεινόμενη τσάντα μεταφοράς. Έτσι, εσύ θα χρειαστεί να πακετάρεις λιγότερα αντικείμενα!

Υγιεινή “to go”  

Στην περίπτωση που το κατοικίδιό σου είναι σκύλος, τότε το πρόβλημα της τουαλέτας λύνεται εύκολα με μία βόλτα και ένα λουρί. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που θέλουμε να πάρουμε μαζί τη γάτα μας; Η πτυσσόμενη φορητή αδιάβροχη τουαλέτα γάτας είναι ιδανική για ταξίδια, αφού μπορεί να μεταφερθεί γρήγορα, εύκολα και πιάνει ελάχιστο χώρο. Επίσης, εάν θέλεις να διατηρήσεις το δωμάτιο που θα μείνεις όσο γίνεται πιο καθαρό, μπορείς να πάρεις μαζί σου και ένα χαλάκι τουαλέτας που παγιδεύει την άμμο. 

Καλοκαιρινά αξεσουάρ 

Ας μην ξεχνάμε πως οι διακοπές πρέπει να είναι και διασκεδαστικές και τίποτα δεν μπορεί να τις κάνει πιο ευχάριστες από τα απαραίτητα καλοκαιρινά αξεσουάρ για τα κατοικίδια! Καπέλα, γυαλιά, παιχνίδια για τη θάλασσα, πισίνες και πολλά ακόμα μπορούν να κάνουν τις διακοπές σας πραγματικά αξέχαστες και να δημιουργήσουν το κατάλληλο σκηνικό για τις πιο φανταστικές φωτογραφίες!