Ονόματα Για Γάτες

Πώς θα βρεις τα πιο όμορφα ονόματα για θηλυκές ή αρσενικές γάτες;

Απέκτησες πρόσφατα γατάκι και αναζητάς ένα όνομα που να του ταιριάζει απόλυτα; Ανακάλυψε τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικά με τα ονόματα στο άρθρο του animal.gr που ακολουθεί!

Όταν έρχεται για πρώτη φορά στο σπίτι η γάτα σου, σίγουρα πρόκειται για μία εξαιρετικά συναρπαστική στιγμή. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να έχεις ήδη προετοιμάσει. Θα πρέπει να έχεις φροντίσει να προμηθευτείς όλα τα αξεσουάρ υγιεινής όπως τουαλέτες γάτας και άμμο, τα μπολ της, το κρεβάτι της, το ονυχοδρόμιο και τα παιχνίδια της και γενικά ό,τι άλλο θεωρήσεις απαραίτητο.

Μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό ανάμεσα στις προμήθειες, αλλά και στις επισκέψεις στον κτηνίατρο για όλες τις αναγκαίες εξετάσεις, θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στο να μάθεις τη γάτα σου, έτσι ώστε να επιλέξεις το ιδανικό όνομα γι’ αυτήν. Το να βρεις όνομα για το νέο μέλος της οικογένειας είναι αρκετά απαιτητικό, καθώς μπορεί το όλο εγχείρημα να εξελιχθεί σε αληθινή πρόκληση. Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέξεις όνομα για τη γάτα σου;

Μην βιαστείς τα επιλέξεις

Δε χρειάζεται να βιαστείς να πάρεις μια απόφαση. Εάν δεν έχεις προλάβει να σκεφτείς κάποιο όνομα πριν έρθει το νέο μέλος της οικογένειας σπίτι σου, δε χρειάζεται να αγχωθείς. Είναι προτιμότερο να καθυστερήσεις να βρεις ένα όνομα από το να ξεκινήσεις να τη φωνάζεις με ένα και μετά να το αλλάξεις.

Μην διαλέξεις κάτι περίπλοκο

Επίλεξε ένα όνομα που να είναι απλό και εύκολο να το προφέρεις. Εάν το όνομα που θα επιλέξεις είναι μεγάλο ή πολύπλοκο, το πιθανότερο είναι η γάτα σου να μπερδευτεί. Εάν για κάποιο λόγο θέλεις η γάτα σου να έχει ονοματεπώνυμο ή ένα αρκετά περίπλοκο όνομα, τότε φρόντισε να δημιουργήσεις μία πιο σύντομη εκδοχή του. Ιδανικά προτίμησε ένα όνομα μέχρι δύο συλλαβές και με φωνήεντα.

Σκέψου τι άλλα ονόματα υπάρχουν στο σπίτι

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα ονόματα των υπόλοιπων κατοικίδιων που μπορεί να έχεις. Μιλάμε και για το όνομα το δικό σου, του/της συντρόφου σου, των παιδιών ή των γονιών σου. Το όνομα που θα επιλέξεις δεν πρέπει να μοιάζει με κάποιο από αυτά, καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για παρεξηγήσεις και μπερδέματα.

Φρόντισε να μην είναι γελοίο

Μπορεί να νομίζεις πως είναι ξεκαρδιστικό να δώσεις στη γάτα σου ένα οριακά ακατάλληλο όνομα, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσεις πως αυτό το όνομα θα υπάρχει στο βιβλιάριο υγείας της, σε διάφορα άλλα έγγραφα, όπως και με αυτό το όνομα θα την συστήνεις στον κτηνίατρο, σε φίλους και σε άλλα μέλη της οικογένειας.

Σκέψου την προσωπικότητά της

Μπορείς να περιμένεις ένα χρονικό διάστημα μέχρι να ονομάσεις τη γάτα σου. Έτσι, θα έχεις την ευκαιρία να τη γνωρίσεις, να δεις πως συμπεριφέρεται και να αναγνωρίσεις όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της που την κάνουν ξεχωριστή. Εάν λάβεις αυτά υπόψη σου, ίσως η επιλογή ονόματος να γίνει η πιο απλή και δημιουργική διαδικασία.

Επίλεξε με βάση την εμφάνισή της

Ορισμένες γάτες μπορεί να έχουν μοναδικά σημάδια, ιδιαίτερα σχέδια στο τρίχωμά τους ή ένα πολύ εντυπωσιακό χρώμα. Μία λύση λοιπόν είναι να επιλέξεις όνομα με βάση αυτά τα εμφανισιακά χαρακτηριστικά.

Κάτι επιπλέον…

Εάν δυσκολεύεσαι και τίποτα δεν σε εμπνέει, δε χρειάζεται αναγκαστικά να ονομάσεις τη γάτα σου έχοντας στο μυαλό σου την προσωπικότητα ή την εμφάνισή της. Υπάρχουν πολλές άλλες κατευθύνσεις, οι οποίες μπορούν να σε οδηγήσουν στο σωστό μονοπάτι.

Αγαπημένοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, αγαπημένοι ήρωες από ταινίες και βιβλία, κάποιο ιστορικό πρόσωπο, ονόματα που προέρχονται από το αγαπημένο σου χόμπι ή κάποιο φαγητό ή ακόμα και ένα όνομα που έχει ιδιαίτερη σημασία για εσένα από το συγγενικό και φιλικό σου περιβάλλον και σου ξυπνά όμορφες και νοσταλγικές αναμνήσεις. Όλα αυτά είναι πηγές που μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν.

Η ομάδα του Pet Shop Online Animal.gr.