Παραλία Με Τον Σκύλο Σου; Τι Πρέπει Να Έχεις Μαζί;

Παραλία με τον σκύλο σου; Τι πρέπει να έχεις μαζί;

Κάποιες φορές οι βόλτες και οι βουτιές στη θάλασσα μπορούν να συνδυαστούν! Τι χρειάζεται να έχεις οπωσδήποτε στην παραλία μαζί σου εάν την επισκεφτείς παρέα με τον σκύλο σου;

Καλοκαίρι σημαίνει διασκέδαση στον ήλιο και τη θάλασσα, οπότε γιατί να μην αξιοποιήσεις αυτή την ευκαιρία για να περάσεις λίγο παραπάνω χρόνο με τον σκύλο σου; Εκεί θα μπορείτε μαζί να χαλαρώσετε, να παίξετε στην άμμο, να κάνετε βουτιές και να περάσετε μαζί πολύτιμο χρόνο. Όμως, πριν κανονίσεις μία τέτοια βόλτα, είναι καλό να φροντίσεις πρώτα να πας απόλυτα εξοπλισμένος και προετοιμασμένος. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξεις πριν την επισκεφτείς και τι πρέπει να πάρεις μαζί σου στην παραλία, εάν πας μαζί με το κατοικίδιό σου;

Ελέγξτε αν η παραλία αρέσει στον σκύλο σου

Πριν προγραμματίσεις αυτή την καταπληκτική απόδραση στην παραλία με τον σκύλο σου, βεβαιώσου ότι όντως του αρέσει να περπατά στην άμμο και του αρέσει να παίζει με το νερό. Αν και μπορεί να φαίνεται πως όλα τα σκυλιά αγαπούν την παραλία, σε μερικά σκυλιά πραγματικά δεν αρέσει καθόλου η άμμος και η θάλασσα. Εάν δεν είσαι σίγουρος, προγραμμάτισε πρώτα μία σύντομη επίσκεψη, έτσι ώστε να το εξακριβώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι όλες οι παραλίες κατάλληλες για σκυλιά. Πριν επιλέξεις μία, αναζήτησε στο διαδίκτυο εάν στην συγκεκριμένη παραλία δέχονται σκύλους.

Χρησιμοποίησε καλύτερα ένα μακρύ λουρί

Όσο βρίσκεσαι μαζί με τον σκύλο σου στην παραλία είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις ένα μακρύ λουρί. Με αυτό τον τρόπο και θα κρατήσεις τον σκύλο σου ασφαλή και θα τον αφήσεις παράλληλα να διασκεδάσει. Ο σκύλος σου θα είναι ελεύθερος να κολυμπήσει, αλλά εάν  για παράδειγμα αρχίσει να απομακρύνεται επικίνδυνα, θα μπορείς να τον τραβήξεις πίσω. Επίσης, η παρουσία του λουριού κάνει τους υπόλοιπους λουόμενους να αισθάνονται πιο ασφαλείς, ειδικά εάν υπάρχουν μικρά παιδιά στην παραλία.

Προσοχή στην καυτή άμμο

Η καυτή άμμος είναι επώδυνη. Εάν η άμμος είναι πολύ ζεστή για εσένα, τότε σίγουρα θα είναι και για τον σκύλο σου. Προτίμησε να κάνετε τη βόλτα σας εκεί όπου υπάρχει σκιά ή η άμμος είναι βρεγμένη, έτσι ώστε να αποφύγεις τα εγκαύματα στις πατούσες του. Επίσης, υπάρχει η επιλογή των ειδικών παπουτσιών για σκύλους, έτσι ώστε να μπορεί να περπατά άνετα στην άμμο. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό όσο βρίσκεστε στην παραλία να ελέγχεις τις πατούσες του σκύλου σου για εγκαύματα ή τυχόν τραυματισμούς από πέτρες, θαλάσσια πλάσματα κλπ.

Φρόντισε για σκιά και νερό

Η θερμοκρασία στην παραλία μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλούς βαθμούς. Η ενυδάτωση του σκύλου σου είναι ζωτικής σημασίας. Φρόντισε πάντα να έχεις μαζί σου μια ομπρέλα ή να βρίσκεται ο σκύλος σου στη σκιά. Επίσης, ο σκύλος σου πρέπει να πίνει συχνά φρέσκο και δροσερό νερό. Εάν η παραλία δεν είναι οργανωμένη, θα πρέπει να έχεις μαζί σου ένα μικρό ψυγειάκι με κρύο νερό, λιχουδιές και σνακ. Στην περίπτωση που ο σκύλος σου αρχίσει να λαχανιάζει υπερβολικά, δρόσισέ τον με κρύο νερό ή σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγετε από την παραλία.

Πρόσεξε για επικίνδυνα αντικείμενα

Όταν πηγαίνεις βόλτα στην παραλία θα πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι υπάρχει ο κίνδυνος μέσα στην άμμο να βρίσκονται κρυμμένα διάφορα επικίνδυνα αντικείμενα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν κάποιον τραυματισμό στον σκύλο σου. Μερικά από αυτά είναι οι γόπες από τσιγάρα, τα καλαμάκια, τα σπασμένα γυαλιά ή ακόμα και οι κοφτερές πέτρες.

Πάρε μαζί τα αγαπημένα του παιχνίδια

Ποιο είναι το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου σου; Φρόντισε να το πάρεις μαζί σου στην παραλία, ειδικά εάν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε μαζί τη θάλασσα. Με αυτό τον τρόπο θα του δημιουργηθεί μία ευχάριστη και θετική εμπειρία, πράγμα που θα διευκολύνει τις μετέπειτα επισκέψεις σας σε παρόμοια μέρη.

Η ομάδα του Pet Shop Online Animal.gr.

Close ✕

Price

Κατηγορίες

Χρώμα

Υλικό

40
EUR υπολείπονται για δωρεάν παράδοση
32%
Σύνολο:
0.00 
0