Pet Shop Essentials: Πώς Θα Προετοιμάσουμε Το Σπίτι Μας Για Τον Ερχομό Του Νέου Τετράποδου Φίλου Μας;

Pet Shop Essentials: Πώς θα προετοιμάσουμε το σπίτι μας για τον ερχομό του νέου τετράποδου φίλου μας;

Έρχεται νέο μέλος στην οικογένειά σου; Τι θα πρέπει να έχεις στο σπίτι για να υποδεχτείς το νέο σου τετράποδο φίλο ακριβώς όπως του αξίζει;

Αποφάσισες να μεγαλώσεις την οικογένειά σου και το νέο μέλος της είναι ένα γατάκι ή ένα σκυλάκι; Πολλοί είναι αυτοί που αγχώνονται πριν την άφιξη του νέου τους καλύτερου φίλου στο σπίτι. Γι’ αυτό το λόγο και σπεύδουν να πάνε άμεσα σε ένα pet shop, έτσι ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Ποια είναι όμως τα «απαραίτητα»;

Καλό είναι να μην τρέξεις να αγοράσεις τα πάντα πριν έρθει το ζωάκι σπίτι σου και αυτό γιατί δεν μπορείς να ξέρεις από την αρχή το τι ακριβώς θα χρειαστείς. Βέβαια, είναι αλήθεια πως κάποια πράγματα είναι όντως ξεκάθαρα χρήσιμα. Για όλα τα άλλα που αποτελούν δευτερεύουσες επιλογές, μπορείς να τα προμηθευτείς και λίγο πιο μετά, έτσι ώστε να αποφύγεις περιττά έξοδα. Δε χρειάζεται να αγχωθείς γιατί ακόμα και αν φοβάσαι πως δε θα προλάβεις να επισκεφτείς κάποιο κατάστημα μετά την άφιξη του κατοικίδιού σου στο σπίτι, υπάρχουν πολλά pet shop online.

Η μέρα που θα έρθει ο σκύλος ή η γάτα στο σπίτι σου λοιπόν σηματοδοτεί την αρχή μιας φιλίας. Μαζί θα ζήσετε μια νέα περιπέτεια. Πώς πρέπει λοιπόν να προετοιμάσεις το σπίτι σου για την άφιξή του;

 

Ετοίμασε μια «ζεστή φωλιά»  

Για να κάνεις το κατοικίδιό σου να αισθάνεται άνετα, φρόντισε να προμηθευτείς ένα κρεβάτι σκύλου ή γάτας και μια κουβέρτα. Επίλεξε μια ήρεμο και ζεστό σημείο του σπιτιού. Εάν θα πάρεις γατάκι καλό είναι αυτή η θέση να βρίσκεται και σε κάποιο ψηλό σημείο. Θυμήσου πως τις πρώτες μέρες το ζωάκι μπορεί να είναι φοβισμένο ή να νιώθει ανασφάλεια, γιατί ο χώρος θα είναι καινούργιος. Βοήθησέ το να συνηθίσει και εσένα και το σπίτι σου και κάνε το να νιώσει ασφαλές.

 

Φρόντισε για το φαγητό και την υγιεινή του

Όπως είπαμε, σίγουρα δε χρειάζεσαι στην αρχή άπειρα πράγματα. Τα βασικά όμως που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις είναι μπολ σκύλου ή μπολ γάτας, αντίστοιχα για το φαγητό του. Επίσης, εάν ο νέος σου φίλος είναι σκύλος, τότε θα πρέπει να έχεις και ένα λουρί και κολάρο/ σαμαράκι για τις βόλτες του.

Στην περίπτωση της γάτας, η τουαλέτα και η άμμος της θεωρούνται οι πλέον απαραίτητες αγορές. Εάν πρόκειται να πάρεις κουτάβι, τότε αρκετά χρήσιμες είναι και οι πάνες εκπαίδευσης. Καλό είναι επίσης να προμηθευτείς και μια καλή ποσότητα από σκυλοτροφή ή γατοτροφή για να υπάρχει η σιγουριά ότι δε θα τελειώσει.

 

Προστάτευσε το κατοικίδιό σου από τους κινδύνους

Αρχικά, φρόντισε να τοποθετήσεις φράγματα ασφαλείας σε παράθυρα και μπαλκόνια. Τις πρώτες μέρες το ζωάκι θα είναι αρκετά περίεργο για το νέο του σπίτι, οπότε είναι σημαντικό να αποφύγεις το οποιοδήποτε ατύχημα μπορεί να συμβεί. Άλλες ενέργειες που πρέπει να κάνεις είναι να μαζέψεις τα καλώδια και να απομακρύνεις φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα.

Επένδυσε σε παιχνίδια

Τα κουτάβια και τα γατάκια λατρεύουν να παίζουν. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να έχεις στο σπίτι παιχνίδια. Αυτά δε θα τα βοηθήσουν μόνο με τη διαχείριση του φόβου και του στρες τους, αλλά θα σας δώσουν και μια ευκαιρία να δεθείτε.

Επιπλέον αλλά εξίσου σημαντικές αγορές

Μπορεί να μην είναι στην «πρώτη γραμμή» της λίστας με τα ψώνια, όμως τα ακόλουθα προϊόντα είναι εξίσου σημαντικά. Μία τσάντα μεταφοράς κατοικίδιου είναι απαραίτητη όχι μόνο για βόλτες και ταξίδια, αλλά και για τις πρώτες επισκέψεις που θα κάνεις μαζί με το ζωάκι σου στον κτηνίατρο.  Είναι σημαντικό να μετακινείστε πάντα με άνεση και ασφάλεια.

Επίσης, ένα ονυχοδρόμιο αποτελεί μία εξίσου σημαντική αγορά, η οποία μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά προβλήματα στο μέλλον. Αρχικά, ένα γατόδεντρο αποτελεί μία φανταστική πηγή απασχόλησης και παιχνιδιού για τη γάτα σου. Επίσης, της προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο και εξυπηρετεί και για τον καλλωπισμό των νυχιών της. Έτσι, θα αποφύγεις και την πιθανή καταστροφή των επίπλων ή των χαλιών σου.