Ποια Είναι Τα Μυστικά Της Βρετανικής Κοντότριχης Γάτας;

Ποια είναι τα μυστικά της βρετανικής κοντότριχης γάτας;

Είναι μία από τις πιο γλυκιές φυλές γάτας. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και ποιες είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με αυτή;

H βρετανική κοντότριχη γάτα είναι μία γάτα ήρεμη και εξαιρετικά τρυφερή. Γι’ αυτό άλλωστε και αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές φυλές γάτας, καθότι εάν δε σε κερδίσει με την πρώτη ματιά η πολύ χαριτωμένη εμφάνισή της (μοιάζει με αρκουδάκι), τότε θα σε κερδίσει σίγουρα ο χαρακτήρας της.

Η βρετανική κοντότριχη γάτα, ή αλλιώς British Shorthair είναι μια γάτα που συνοδεύεται από πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ποια είναι λοιπόν μερικά από τα «μυστικά» αυτής της γλυκιάς γατούλας;

Είναι μία από τις παλαιότερες φυλές γάτας

Αν και «βρετανική», οι ειδικοί θεωρούν πως η συγκεκριμένη φυλή κατάγεται από την Αρχαία Ρώμη. Πιστεύεται πως οι συγκεκριμένες γάτες ήρθαν για πρώτη φορά στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εισβολής τον πρώτο αιώνα μ.Χ. Έγιναν πολύ δημοφιλείς αρκετά χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια της βικτωριανής εποχής και παρουσιάστηκαν στην πρώτη έκθεση γάτας στον κόσμο το 1871!

Παραλίγο να μην υπήρχε σήμερα

Τον εικοστό αιώνα, η βρετανική κοντότριχη γάτα σχεδόν εξαφανίστηκε, καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να προτιμούν άλλες εξωτικές φυλές γατών που άρχιζαν να εμφανίζονται εκείνη την περίοδο. Αυτό, συν τα επακόλουθα των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, συνέβαλαν στην σχεδόν εξαφάνισή τους.  Ευτυχώς όμως, μέχρι τη δεκαετία του 1970, η φυλή επέστρεψε πιο δυναμικά από ποτέ!

Παλιά ήταν «εργαζόμενες» γάτες

Ίσως να φαντάζει αρκετά απίθανο να κάνει κάποιος εικόνα σήμερα μια βρετανική κοντότριχη γάτα να τρέχει και να κυνηγάει, καθώς πλέον χαρακτηρίζονται από μια ήρεμη και χαλαρή ιδιοσυγκρασία. Παρ’ όλα αυτά, κατά τον 19ο αιώνα τις «προσλαμβάνανε» για να κυνηγάνε ποντίκια στους δρόμους και στους αχυρώνες.

Δεν είναι όλες τους γκρι

Είναι αλήθεια πως ενώ το γκρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτή τη φυλή, δεν έχουν όλες οι γάτες που ανήκουν σε αυτή το συγκεκριμένο χρώμα. Μερικά από τα χρώματά της είναι το λευκό, το μαύρο, το σοκολατί, το κόκκινο, το τιγρέ και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περίπου 30 διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές. Όσο για τα μάτια τους, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το χρώμα του τριχώματος τους, με συνηθισμένες αποχρώσεις το χάλκινο, το πράσινο, το κίτρινο και το μπλε.

Κατέχουν ρεκόρ στο… γουργούρισμα

Μία βρετανική κοντότριχη γάτα κάποτε κατείχε το ρεκόρ για το πιο δυνατό γουργούρισμα στον κόσμο! Το 2011 ο Smokey κατέλαβε την πρώτη θέση παγκοσμίως για το πιο δυνατό γουργούρισμα!

Είναι ιδανικές για οικογένεια

Οι βρετανικές κοντότριχες γάτες είναι στοργικές και έχουν ήπιο και ήρεμο χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει πως είναι ιδανικές για οικογένεια, αφού τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά. Επίσης, το γεγονός ότι έχουν χαμηλά επίπεδα ενέργειας σημαίνει ότι δεν είναι τόσο δραστήριες όσο άλλες ράτσες, επομένως είναι εξίσου πολύ χαρούμενες να τεμπελιάζουν στον καναπέ μαζί σου.

Είναι μία υγιής φυλή

Η βρετανική κοντότριχη γάτα έχει προσδόκιμο ζωής έως και 20 χρόνια! Βέβαια, είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις τη διατροφή της και να μην της δίνεις πολλές λιχουδιές, καθώς η ήπια προσέγγισή της στη ζωή και την άσκηση σημαίνει ότι μπορεί να είναι επιρρεπής στην υπερκατανάλωση τροφής και την παχυσαρκία.