Ποιες Είναι Οι Καλύτερες Ράτσες Σκύλων Για Παιδιά;

Ποιες είναι οι καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά;

Κάποιοι θα τους χαρακτήριζαν και ως τους καλύτερους babysitters! Εάν έχεις παιδιά και σκέφτεσαι να πάρεις ένα σκυλάκι, ανακάλυψε ποιες φυλές είναι οι ιδανικότερες!

Η απόκτηση ενός σκύλου σίγουρα αποτελεί την πιο ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά. Ο ενθουσιασμός τους  και μόνο στην ιδέα δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Βέβαια, η υιοθεσία ενός σκύλου είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν πρέπει να γίνει χωρίς σοβαρή σκέψη. Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο και η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ποια είναι αυτά και ποιες φυλές είναι οι καταλληλότερες για να ζουν με οικογένειες;

Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξεις σκύλο για την οικογένειά σου;

Για να εξακριβώσεις ποιος σκύλος είναι ιδανικότερος για τη δική σου οικογένεια, θα πρέπει να λάβεις υπόψη τόσο το μέγεθος του σκύλου, όσο και τον τρόπο ζωής της οικογένειάς σου. Πιο συγκεκριμένα, οι ακόλουθοι τρεις παράγοντες μπορούν να σε βοηθήσουν στην επιλογή.

  • Προσωπικότητα: Θα πρέπει να αναζητήσεις έναν σκύλο φιλικό και με ευχάριστη ιδιοσυγκρασία. Για παράδειγμα, ένας πιο ήρεμος σκύλος έχει την ικανότητα να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς και να είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος για τα παιδιά.
  • Μέγεθος: Το πόσο μεγάλος είναι ένας σκύλος δεν αποτελεί από μόνο του κριτήριο για το εάν θα είναι κατάλληλος για ζωή με παιδιά. Το μέγεθος του σκύλου θα πρέπει να εξετάζεται σε σχέση τόσο με την ιδιοσυγκρασία του, όσο και με το επίπεδο ενέργειάς του. Μερικά μεγαλόσωμα σκυλιά μπορεί να είναι πιο υπάκουα και ήρεμα σε σχέση με κάποια μικρόσωμα που μπορεί να είναι πιο νευρικά.
  • Επίπεδο ενέργειας: Βασική συμβουλή είναι να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τον τρόπο ζωής της οικογένειάς μας. Εάν ένας σκύλος απαιτεί αρκετή άσκηση, θα πρέπει να είσαι σε θέση να καλύψεις τις ανάγκες του όσον αφορά τη βόλτα και το παιχνίδι. Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι και το πόσες ώρες την ημέρα ο σκύλος θα μένει μόνος του. Εάν δεν μπορέσεις να καλύψεις τις ανάγκες του σκύλου, η υπερβολική ενέργειά του μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμπεριφοράς.

Κανόνισε μια συνάντηση πριν την μεγάλη απόφαση

Μία πάρα πολύ καλή ιδέα για να καταλάβεις την ιδιοσυγκρασία και το ενεργειακό επίπεδο ενός πιθανού νέου κατοικίδιου είναι να κανονίσεις μια συνάντηση με το σκυλάκι. Θα πρέπει, πριν πάρεις την απόφαση να υιοθετήσεις τον συγκεκριμένο σκύλο, να παρατηρήσεις πώς συμπεριφέρεται με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μπορείς να παρακολουθήσεις τη γλώσσα σώματος του σκύλου.

Για παράδειγμα, ο σκύλος πλησιάζει εσένα και την οικογένειά σου κουνώντας την ουρά ή είναι σκυμμένος και απόμακρος; Πόσο πρόθυμος είναι να παίξει ή να μοιραστεί πράγματα; Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μερικά σκυλιά γίνονται κτητικά σε αυτό που πιστεύουν ότι είναι δικό τους. Αυτό μπορεί να κλιμακωθεί σε επικίνδυνη κατάσταση, αφού τα μικρά παιδιά τείνουν να μαζεύουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών του σκύλου ή του πιάτου του.

Ποιες είναι οι ιδανικότερες φυλές για οικογένεια;

1 Labrador Retriever (Λαμπραντόρ Ριτρίβερ)

Το Labrador Retriever είναι μία από τις πιο αγαπητές φυλές και αυτό είναι δικαιολογημένο. Τα Labrador αγαπούν τα παιδιά, τους ενήλικες και τα πάνε καλά και με άλλα κατοικίδια. Η γλυκιά τους συμπεριφορά τα κάνει τους καλύτερους φίλους μιας οικογένειας και απολύτως ακαταμάχητα σε όποιον τα συναντήσει. Βέβαια, δεν πρέπει να υποτιμήσεις το υψηλό επίπεδο ενέργειας που έχουν.

2 Bulldog (Μπουλντόγκ)

Ποιος δε λατρεύει αυτά τα ξεχωριστά και ζαρωμένα μουτράκια; Τα bulldog είναι μια υπέροχη παρέα για τα παιδιά. Είναι πιστά και μπορούν να προσαρμοστούν τόσο σε μια ζωή στην πόλη, όσο και στην εξοχή. Τους αρέσει να περνούν χρόνο με την οικογένειά τους. Έχουν ήρεμο, θαρραλέο και φιλικό χαρακτήρα. Επίσης, είναι ιδανικά για οικογένειες που δεν επιθυμούν πολλές εξωτερικές δραστηριότητες.

3 Golden Retriever (Γκόλντεν Ριτρίβερ)

Το Golden Retriever είναι ένα από τα πιο γνωστά σκυλιά λόγω της ευγενικής και περιποιητικής ιδιοσυγκρασίας του. Μπορούν τόσο να χαλαρώνουν στο σπίτι, όσο και να κάνουν πεζοπορίες με την οικογένεια. Είναι έξυπνα σκυλιά και εκπαιδεύονται εύκολα. Είναι επίσης πολύ υπομονετικά με τα παιδιά. Αυτό το χαρακτηριστικό τα κάνει ένα από τα καλύτερα σκυλιά για οικογένεια.

4 Samoyed (Σαμογέντ)

Είναι χαρούμενα και πολύ φιλικά σκυλιά. Λίγοι άνθρωποι, και ακόμη λιγότερα παιδιά, μπορούν να αντισταθούν στο χαμόγελό τους! Είναι πολύ κοινωνικά και τα πάνε υπέροχα με τα παιδιά. Βέβαια, το μέγεθός τους, το οποίο είναι μεσαίο προς μεγάλο, σε συνδυασμό με την ενεργεία τους μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, εάν τα παιδιά της οικογένειας είναι πολύ μικρά. Εφόσον όμως εκπαιδευτούν, τα Samoyed θα αποτελέσουν ένα φανταστικό μέλος της οικογένειά σου. Τους αρέσει να παίζουν και να έχουν τριγύρω τους παιδιά.

5 Beagle (Μπιγκλ)

Χαριτωμένα, γλυκά και ευγενικά, αυτά τα ζωάκια θέλουν συντροφιά. Τα Beagle είναι μία από τις καλύτερες φυλές για οικογένεια, επειδή λατρεύουν το παιχνίδι και έχουν αστείες προσωπικότητες. Αν θέλεις ένα σκυλί που να επιθυμεί να είναι παρέα με ανθρώπους, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όμως, εάν δεν περνάτε αρκετό χρόνο στο σπίτι, στα Beagle δεν τους αρέσει να μένουν μόνα τους.

6 Boxer (Μπόξερ)

Ένα Boxer θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί ένα από τα παιδιά σου. Είναι πιστά σκυλιά και προστατευτικά με όσους τα αγαπούν. Είναι ήρεμα και λατρεύουν να παίζουν, καθιστώντας τα ένα από τα καλύτερα σκυλιά για παιδιά με πολλή ενέργεια.

7 Collie (Κόλεϊ)

Αυτή η φυλή είναι απίστευτα έξυπνη και σε αυτά τα σκυλιά δεν τους αρέσει τίποτα περισσότερο από το να ασχολούνται με τα παιδιά, τα οποία και αγαπούν. Μαθαίνουν γρήγορα, είναι πιστά και προστατευτικά με την οικογένειά τους.

8 Ένα αδεσποτάκι

Μην αφήσεις την ανησυχία σου για το παρελθόν ενός σκύλου να σε παρασύρει και να μην επιλέξεις για κατοικίδιό σου ένα αδεσποτάκι από ένα καταφύγιο. Πολλά σκυλιά που έχουν σωθεί από τους δρόμους περιμένουν με ανυπομονησία το παντοτινό τους σπίτι. Είναι ευγενικά, στοργικά και φροντίζουν να δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους στην οικογένειά τους σε κάθε ευκαιρία. Τα περισσότερα καταφύγια μάλιστα διοργανώνουν «συναντήσεις γνωριμίας» με σκοπό οι οικογένειες να αλληλοεπιδράσουν  με πιθανά κατοικίδια, ώστε να μπορέσουν να βρουν το κατάλληλο που θα ταιριάξει μαζί τους.