Πώς Μπορούν Οι Βόλτες Με Τον Σκύλο Σου Να Σας Βοηθήσουν Να Έχετε Μια Πιο Ευτυχισμένη Και Υγιή Χρονιά;

Πώς μπορούν οι βόλτες με τον σκύλο σου να σας βοηθήσουν να έχετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή χρονιά;

Ο καθαρός αέρας, το περπάτημα και η καταπολέμηση του στρες αποτελούν μόνο μερικά από τα οφέλη που μπορεί να έχει μια βόλτα με τον σκύλο σου. Αυτές οι βόλτες μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική και ψυχική υγεία τόσο τη δική σου, όσο και του σκύλου σου.

Εάν μία από τις αποφάσεις που πήρες για την καινούργια χρονιά είναι να γίνεις πιο δραστήριος, τότε η βόλτα με τον σκύλο σου αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να την κάνεις πραγματικότητα. Το περπάτημα όχι μόνο βοηθά εσένα και τον σκύλο σου να δεθείτε και να παραμείνετε υγιείς, αλλά έχει και πολλά άλλα οφέλη.

Εκτονώνει την περισσευούμενη ενέργεια

Το περπάτημα αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να εκτονωθεί ο σκύλος σου, αλλά και εσύ ο ίδιος. Εάν ένας σκύλος δεν μπορεί να εξωτερικεύσει την ενέργειά του κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε μπορεί να αναπτυχθούν προβλήματα συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα το μάσημα των επίπλων ή η εκδήλωση έντονου άγχους αποχωρισμού. Πριν τη βόλτα σας, φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα μπολ νερού ή ένα φορητό μπουκάλι για νερό, έτσι ώστε ο σκύλος σου να παραμείνει ενυδατωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του περιπάτου.

Η εκπαίδευση γίνεται λίγο πιο εύκολη

Ένας κουρασμένος σκύλος εκπαιδεύεται πιο εύκολα από έναν σκύλο γεμάτο ενέργεια. Κατά τη διάρκεια των περιπάτων, μπορείς να ενισχύσεις θετικές συμπεριφορές όπως το κάθισμα και το περπάτημα κοντά σου, φέρνοντας μαζί σου μερικές νόστιμες λιχουδιές ως ανταμοιβή.

Ψυχική διέγερση

Το περπάτημα βοηθάει το μυαλό αλλά και το σώμα. Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, ο σκύλος σου θα εκτεθεί σε μια ποικιλία από μυρωδιές, αξιοθέατα και ήχους που απλά δεν μπορεί να βιώσει όταν βρίσκεται σε μια περιφραγμένη περιοχή. Το περπάτημα μειώνει το στρες και το άγχος τόσο στους ανθρώπους όσο και στους σκύλους!

Η κοινωνικοποίηση είναι το κλειδί

Οι βόλτες επιτρέπουν στο κατοικίδιο ζώο σου αλλά και σε εσένα να συναντάτε άλλους ανθρώπους και σκύλους. Αυτές οι συναντήσεις βοηθούν στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης και των κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα σκυλιά που δεν είναι κοινωνικοποιημένα τείνουν να είναι πιο φοβισμένα, ντροπαλά και αποτραβηγμένα, ειδικά όταν συναντούν νέα άτομα ή κατοικίδια. Ένας κοινωνικός σκύλος είναι ένας χαρούμενος και ισορροπημένος σκύλος! Εάν έχεις πολλά σκυλιά, η βόλτα τους μαζί μπορεί να τα βοηθήσει να δεθούν. Έτσι, θα αποτραπούν μελλοντικά προβλήματα συμπεριφοράς μεταξύ τους. Μπορείς να βρεις το πλησιέστερο πάρκο σκύλων κοντά σου για επιπλέον διασκέδαση!

Κερδίζετε χρόνια

Οι τακτικές βόλτες μπορούν να βελτιώσουν και να παρατείνουν τη ζωή του κατοικίδιού σου. Η άσκηση βοηθά στην πρόληψη και τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών διατηρώντας τον σκύλο σου σε ένα υγιές βάρος. Εάν το κατοικίδιό σου έχει αρθρίτιδα ή διαβήτη, το περπάτημα μπορεί να ωφελήσει πολύ την υγεία του!

Ενώ ο στόχος είναι τα 30 λεπτά την ημέρα, ορισμένα κατοικίδια μπορεί αρχικά να δυσκολεύονται με μια συγκεκριμένη απόσταση ή χρονικό διάστημα. Το πιο σημαντικό μέρος αυτού του εγχειρήματος είναι να συνεχίσετε να κινείστε και να δημιουργείτε υγιεινές συνήθειες. Ξεκινήστε με μία μικρότερη σε διάρκεια βόλτα και φτάστε στο στόχο σας!​