Πώς Να Διαλέγεις Τα Καλύτερα Παιχνίδια Για Τη Γάτα Σου;

Πώς να διαλέγεις τα καλύτερα παιχνίδια για τη γάτα σου;

Οι επιλογές είναι πολλές, όμως η γάτα σου είναι μοναδική! Ποια είναι τα ιδανικότερα παιχνίδια με βάση τον χαρακτήρα της και πώς μπορείς να επιλέξεις τα καλύτερα για αυτή;

Είναι γεγονός πως οι γάτες έχουν ανάγκη το παιχνίδι στον ίδιο βαθμό όπως και τα σκυλιά. Δυστυχώς, επειδή πρόκειται για πλάσματα που απολαμβάνουν τη χαλάρωση και τον ύπνο, πολλές φορές δίνουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι δε χρειάζονται σωματική άσκηση. Αυτό δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Οι γάτες χρειάζονται σωματική και πνευματική διέγερση για να είναι ευτυχισμένες. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από διάφορα παιχνίδια για γάτες. Η επιλογή των σωστών παιχνιδιών αποτελεί μια σημαντική υπόθεση, καθώς τα παιχνίδια για γάτες μπορούν να βοηθήσουν το γατάκι σου να παραμείνει υγιές και χαρούμενο.

Τι είδη παιχνιδιών για γάτες υπάρχουν και με ποια κριτήρια θα πρέπει να τα επιλέξεις;

Ποια παιχνίδια πρέπει να αποφύγεις;

Θα πρέπει να λάβεις υπόψη ότι δεν είναι όλα τα παιχνίδια ασφαλή για τις γάτες. Σε αντίθεση με τις δημοφιλείς απεικονίσεις, η γάτα σου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίζει με μπάλες από νήμα ή κορδόνια, αφού σε περίπτωση κατάποσης, το μαλλί, τα κορδόνια, οι κορδέλες ή παρόμοια υλικά μπορεί να κολλήσουν στο έντερό της, προκαλώντας σοβαρή βλάβη που μπορεί να είναι θανατηφόρα για τη γάτα σου, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Το πλαστικό μπορεί επίσης να προκαλέσει εντερική βλάβη, επομένως κράτα τις πλαστικές σακούλες μακριά.

Πώς να ΜΗΝ παίζεις με τη γάτα σου

Εάν η γάτα σου είναι ακόμα μικρή σε ηλικία, καλό είναι να αποθαρρύνεις κάποια συγκεκριμένα είδη παιχνιδιού. Για παράδειγμα, το να παλεύει το γατάκι είναι όντως κάτι πολύ χαριτωμένο και αποτελεί φυσικό μέρος της διαδικασίας κοινωνικοποίησης μιας γάτας. Όμως, εάν δεν υπάρχει κάποιο άλλο γατάκι για να παίξουν, τότε είναι σύνηθες η γάτα να στραφεί στον ιδιοκτήτη της. Γνωρίζουμε ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι αξιολάτρευτο, όμως το να παίζεις με αυτό τον τρόπο με το γατάκι σου μπορεί να οδηγήσει σε δαγκώματα και γρατζουνιές. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορείς να κόψεις αυτή τη συνήθεια αργότερα. Προσπάθησε να ανακατευθύνεις την ανάγκη της γάτας σου για τέτοιου είδους δραστηριότητα προς κάποιο παιχνίδι για γάτες που μπορεί να έχεις προμηθευτεί νωρίτερα.

Τι παιχνίδια για γάτες να επιλέξεις;

Το είδος των παιχνιδιών που ταιριάζουν καλύτερα στη γάτα σου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ιδιοσυγκρασία και τις συνήθειες της. Τα περισσότερα παιχνίδια για γάτες απευθύνονται στα φυσικά ένστικτα τους όπως το κυνήγι, το τρέξιμο, η περιέργεια, το ξύσιμο των νυχιών ή το σκαρφάλωμα. Η γάτα σου μπορεί να απολαμβάνει να επιδίδεται σε μία από αυτές τις συμπεριφορές ή μπορεί να προτιμά κάποιον συνδυασμό. Αυτό είναι κάτι που θα το «συνεννοηθείς» με τον τετράποδο συγκάτοικό σου!

Μπάλες: Μερικές γάτες λατρεύουν να κυνηγούν μπάλες. Μπορείς να βρεις μπάλες όλων των μεγεθών αλλά και μπάλες που περιέχουν μέσα κουδουνάκια ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να εξάψουν τη φαντασία της γάτας σου. Οι επιλογές είναι πολλές και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κρατηθεί απασχολημένη για αρκετή ώρα.

Ειδικά Σχοινιά: Ποια γάτα δεν αγαπάει να κυνηγάει ένα σχοινί ή φτερό. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ξυπνάει τα κυνηγητικά τους ένστικτα και διεγείρει και το μυαλό τους. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι σε αυτού του είδους τα παιχνίδια μπορείς να συμμετέχεις και εσύ και να περνάς με το κατοικίδιο σου ακόμα περισσότερο δημιουργικό χρόνο.

Παιχνίδια Εξερεύνησης: Τα παιχνίδια που έχουν τη μορφή παζλ διεγείρουν το μυαλό της γάτας σου και μπορούν να την κρατήσουν απασχολημένη για πάρα πολύ ώρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό, ειδικά στην περίπτωση που λείπεις αρκετές ώρες από το σπίτι. Η γάτα σου θα μπορεί να παίξει, να διασκεδάσει και να αθληθεί.

Ονυχοδρόμια: Τα ονυχοδρόμια ή αλλιώς γατόδεντρα αποτελούν την απόλυτη απασχόληση για μια γάτα. Πέρα από το γεγονός ότι σε αυτά μπορούν να σκαρφαλώνουν, να πηδάνε αλλά και να ξύνουν τα νύχια τους, αποτελούν και ένα ασφαλές καταφύγιο για αυτές, αφού εκεί μπορούν να κοιμούνται και να χαλαρώνουν. Για να γίνει το ονυχοδρόμιο ακόμα πιο διασκεδαστικό, μπορείς να προσθέσεις πάνω του διάφορα παιχνίδια. Τότε είναι που η γάτα σου δε θα το αποχωρίζεται ποτέ.

Η ομάδα του PetShop Online Animal.gr.