Πώς Θα Καταλάβεις Εάν Είναι Ασφαλής Η Αποκριάτικη Στολή Του Κατοικίδιου Σου;

Πώς θα καταλάβεις εάν είναι ασφαλής η αποκριάτικη στολή του κατοικίδιου σου;

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων δοκιμάζουν να ντύσουν τα ζωάκια τους με σκοπό να γιορτάσουν παρέα τις Απόκριες. Πόσο ασφαλής είναι όμως αυτή η τάση; Τι πρέπει να προσέχουμε, όταν αγοράζουμε μια στολή για το κατοικίδιό μας;

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ντύνουν τα κατοικίδιά τους με κάποια στολή τις Απόκριες. Σίγουρα αποτελεί μια τάση και αυτό φαίνεται όλο και περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, εμείς θεωρούμε όμορφο και χαριτωμένο το σκυλάκι ή το γατάκι μας, όταν φοράει μια εντυπωσιακή στολή. Πώς αισθάνεται όμως το ίδιο; Του αρέσει η στολή, την ανέχεται απλά ή μήπως την απεχθάνεται;

Όταν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μία αποκριάτικη στολή για το κατοικίδιό μας, σίγουρα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τον χαρακτήρα του. Επίσης, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να κάνουν μια αποκριάτικη στολή εκνευριστική- εάν όχι επικίνδυνη, για το ίδιο το ζώο. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε όταν αγοράζουμε αποκριάτικές στολές και αποκριάτικα αξεσουάρ για κατοικίδια, έτσι ώστε να περάσουν και αυτά χαρούμενες και πάνω απ’ όλα ασφαλείς Απόκριες;

 

Προσοχή στην υπερβολική ζέστη

Τα σκυλιά και οι γάτες, όπως είναι γνωστό, έχουν το δικό τους τρίχωμα, το οποίο τα προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες. Τα ρούχα δε λειτουργούν σε αυτά με τον ίδιο τρόπο όπως στους ανθρώπους. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι πολύ σημαντικό όταν επιλέξουμε αποκριάτικες στολές, αυτές να μην είναι κατασκευασμένες από πολύ ζεστά υλικά, ειδικά στην περίπτωση που δε σκοπεύουμε να βγούμε σε εξωτερικό χώρο με το κατοικίδιό μας, αλλά να μείνουμε στη ζέστη του σπιτιού. Εάν τα ρούχα είναι πολύ ζεστά μπορούν εύκολα να οδηγήσουν το ζώο σε εξάντληση από τη θερμότητα.

 

Βρες το σωστό μέγεθος

Ενώ τα ρούχα για κατοικίδια διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, στις αποκριάτικες στολές κατοικίδιων μπορεί να μην υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία. Ένας ηλικιωμένος σκύλος που μπορεί να πάσχει από αρθρίτιδα για παράδειγμα, ίσως να αισθανθεί πόνο όταν θα προσπαθήσει να χωρέσει μέσα σε μια στολή με κακή εφαρμογή. Όμως, κάθε ζωάκι, εάν η στολή είναι πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη, θα δυσκολευτεί αρκετά στο περπάτημα. Εάν σκοπεύεις να ντύσεις το κατοικίδιο σου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι η στολή τού δίνει ελευθερία κινήσεων.

 

Απόφυγε τον κίνδυνο πνιγμού

Η στολή που θα επιλέξεις ιδανικά δεν πρέπει να έχει αντικείμενα που να κρέμονται, να αστράφτουν ή να προεξέχουν. Αυτά συνήθως αποτελούν πράγματα που ένας σκύλος θα θέλει να παίξει, να καταστρέψει και να δαγκώσει. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να καταπιεί κάποιο από αυτά τα αξεσουάρ, πράγμα που εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους για την υγεία του.

 

Φρόντισε η στολή να μην είναι υπερβολικά ογκώδης

Πολλές φορές ο όγκος και το μέγεθος ορισμένων στολών για κατοικίδια είναι αυτό που τις κάνει τόσο διασκεδαστικές. Αλλά τα ογκώδη κοστούμια μπορεί να κάνουν τα κατοικίδια να παγιδευτούν. Τα αξεσουάρ μπορεί να πιαστούν σε διάφορα αντικείμενα του σπιτιού και να προκαλέσουν πανικό στα ζωάκια. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να απελευθερωθούν, μπορεί να θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο τραυματισμού ή στραγγαλισμού. Ένα ηλικιωμένο κατοικίδιο μπορεί να δυσκολεύεται να κινηθεί με μια παράξενη στολή ή μπορεί να πέσει προσπαθώντας να περπατήσει.

Η αποκριάτικη στολή του κατοικίδιού σου θα πρέπει να είναι:

  • Φτιαγμένη από ελαφρύ ύφασμα
  • Να μην έχει μικροπράγματα που ίσως καταπιεί
  • Να είναι στο σωστό μέγεθος

Στο animal.gr υπάρχουν αρκετές επιλογές, οι οποίες είναι απόλυτα ασφαλείς. Μπορείς να τις δεις εδώ.

 

Έλεγξε την ανεκτικότητα του κατοικίδιού σου

Πριν προχωρήσεις με την αγορά αποκριάτικων, είτε πρόκειται για αποκριάτικη στολή ή απλά αξεσουάρ, θα πρέπει πρώτα να είσαι σίγουρος πως ο σκύλος σου αισθάνεται όμορφα και άνετα μέσα σε αυτά τα ρούχα. Για πολλά ζώα, οτιδήποτε τοποθετείται πάνω στο κεφάλι τους θεωρείται «απειλή». Επιπλέον, αυτά τα αξεσουάρ συχνά εμποδίζουν την όραση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ανασφάλεια και ταραχή του ζώου. Τα φοβισμένα κατοικίδια είναι πιο πιθανό να δαγκώσουν, να γρατσουνίσουν ή να βγουν από το σπίτι. Εάν το κατοικίδιό σου δεν ανέχεται ρούχα και αξεσουάρ, τότε είναι προτιμότερο να αποφύγεις την οποιαδήποτε αγορά.