Πρώτη Επίσκεψη Στον Κτηνίατρο; Πώς Μπορείς Να Μειώσεις Το Άγχος Του Κουταβιού Σου!

Πρώτη επίσκεψη στον κτηνίατρο; Πώς μπορείς να μειώσεις το άγχος του κουταβιού σου!

Η πρώτη φορά στον κτηνίατρο είναι πάντα σημαντική! Πώς μπορείς να ηρεμήσεις το κουταβάκι σου και να κάνεις την επίσκεψη στον κτηνίατρο να μοιάζει με βόλτα;

Είναι αρκετά συνηθισμένο τα σκυλιά να φοβούνται την επίσκεψη στον κτηνίατρο. Παρ’ όλα αυτά, δε χρειάζεται να συμβεί το ίδιο και στο δικό σου σκυλί. Εάν ο τετράποδος φίλος σου είναι κουτάβι και μόλις ήρθε να μείνει μαζί σου, τότε ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι να πας μαζί στον κτηνίατρο για τα πρώτα του εμβόλια.

Το να βοηθήσεις το κουτάβι σου να αποκτήσει μια θετική εμπειρία στον κτηνίατρο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά του στην μετέπειτα στη ζωή. Πώς μπορείς λοιπόν να πετύχεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

Μίλησε πρώτα με τον κτηνίατρο

Η πρώτη επίσκεψη στον κτηνίατρο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και φόβο στα κουτάβια. Όμως, υπάρχει τρόπος να καταφέρεις να κάνεις τον σκύλο σου να δημιουργήσει καλές σχέσεις με τον κτηνίατρο και την ιατρική του φροντίδα γενικότερα. Μόλις το κουτάβι σου έρθει σπίτι, θα πρέπει να προγραμματίσεις την πρώτη του κτηνιατρική επίσκεψη. Είναι σημαντικό να συζητήσεις με τον κτηνίατρο πριν πας εκεί, έτσι ώστε να ξέρεις τη διαδικασία και να πας προετοιμασμένος. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις το κουτάβι σου να παραμείνει άνετο και χαλαρό καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Επίσης, πολλοί είναι πλέον οι κτηνίατροι που είναι εκπαιδευμένοι να χρησιμοποιούν πρακτικές που δίνουν έμφαση στην μείωση του άγχους και στρες του σκυλιού, ειδικά κατά τις πρώτες επισκέψεις. Ενημερώσου και κλείσε το ραντεβού σου ανάλογα.

Πάρε μαζί σου τα απαραίτητα

Όταν πας στον κτηνίατρο με το κουτάβι σου, είναι χρήσιμο να είσαι προετοιμασμένος με όλα όσα μπορεί να χρειαστείς, έτσι ώστε να το βοηθήσεις να έχει μια θετική εμπειρία. Πάρε μαζί σου snacks ενθάρρυνσης και παιχνίδια και ό,τι άλλο θεωρείς ότι θα κάνει το σκυλάκι σου να αισθανθεί άνετα. Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείς να φέρεις μαζί σου είναι μια κουβέρτα ή πετσέτα για να σταθεί ή να ξαπλώσει. Τα δικά του αντικείμενα θα το κάνουν να νιώσει ασφάλεια και να παραμείνει χαλαρό στο άγνωστο γι’ αυτό μέρος.

Η αναμονή έχει σημασία

Όταν περιμένεις με το κουτάβι σου στην αίθουσα αναμονής για την εξέτασή του, θυμήσου ότι καλό είναι να κάνεις την εμπειρία διασκεδαστική γι’ αυτό. Δεν είναι απαραίτητο να κάθεστε ήσυχοι μέχρι να έρθει ο κτηνίατρος. Άσε στην άκρη το κινητό σου τηλέφωνο, βγάλε ένα παιχνίδι και απασχόλησε το κουταβάκι σου. Αυτό θα κάνει τον σκύλο να συνδέσει την κλινική με κάτι το θετικό. Όταν θα έρθει η ώρα της εξέτασης, δε χρειάζεται να σταματήσει το παιχνίδι.

Μείνε μαζί με το κουτάβι σου κατά τη διάρκεια της εξέτασης

Κάποιοι κτηνίατροι δεν το επιτρέπουν. Παρ’ όλα αυτά, εάν το ραντεβού γίνεται για το συνηθισμένο check up και εμβόλια, τότε μπορείς να ζητήσεις από τον κτηνίατρο να παραμείνεις κι εσύ μαζί με το κουτάβι σου κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Αυτό θα το κάνει να αισθανθεί άνεση και ασφάλεια και η παρουσία σου θα καταφέρει να το ηρεμήσει.

Προγραμμάτισε συχνές επισκέψεις

Κάνοντας τις επισκέψεις στον κτηνίατρο διασκεδαστικές, μπορείς να βοηθήσεις τον σκύλο σου να αναπτύξει μια θετική σχέση ζωής με τον κτηνίατρο. Είναι γεγονός πως τα κουτάβια επισκέπτονται συχνά τον κτηνίατρο, όμως καλό θα ήταν εάν μπορείς να αυξήσεις τις επισκέψεις. Με αυτό τον τρόπο, το σκυλάκι σου θα εξοικειωθεί με το μέρος και δε θα του δημιουργείται άγχος σε κάθε ιατρικό ραντεβού.

Η ομάδα του Online Pet Shop Animal.gr.