Sample Page

Πώς μπορείς να πας για ποδήλατο μαζί με τον σκύλο σου;

Σου αρέσει το ποδήλατο και θέλεις να παίρνεις μαζί σου και το σκυλάκι σου; Πώς μπορείς να εξασφαλίσεις πως η βόλτα σας θα είναι ασφαλής και ευχάριστη;

Οι βόλτες με το ποδήλατο αποτελούν μία πολύ χαλαρωτική δραστηριότητα. Η διαδικασία σίγουρα μπορεί να γίνει ακόμα πιο ευχάριστη εάν έρθει και ο σκύλος σου μαζί! Τι πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις την ποδηλασία με τον σκύλο σου ασφαλή και διασκεδαστική και για τους δύο;

Ανακάλυψε εάν ο σκύλος σου μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη δραστηριότητα

Είναι πολύ σημαντικό πριν αναλάβεις δράση, να διαπιστώσεις εάν ο σκύλος σου όντως μπορεί να έρθει μαζί σου στη βόλτα με το ποδήλατο. Μερικοί σκύλοι δεν μπορούν να μας ακολουθήσουν σε αυτή τη δραστηριότητα. Τα μικρόσωμα και μεσαία σκυλιά δεν μπορούν να συμβαδίσουν μαζί μας, γιατί τα πόδια τους είναι πολύ κοντά. Η ποδηλασία επίσης με υπέρβαρα ή ηλικιωμένα σκυλιά μπορεί να είναι πολύ επίπονη για τις αρθρώσεις τους ή μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε άλλα θέματα υγείας. Τέλος, η αυστηρή άσκηση δεν είναι καλή για φυλές όπως τα γαλλικά μπουλντόγκ και τα παγκ.

Φρόντισε ο σκύλος σου να εξοικειωθεί με το ποδήλατο

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε απευθείας τις βόλτες με ποδήλατο μαζί με τον σκύλο μας, χωρίς πρώτα να τον έχουμε εξοικειώσει με αυτό το μέσο μεταφοράς. Είναι βασικό να κάνεις τον σκύλο σου να συνηθίσει το ποδήλατο πρώτα, αφού για ορισμένα σκυλιά, τα ποδήλατα μοιάζουν τρομακτικά. Γνώρισε σιγά-σιγά το σκυλί σου το ποδήλατο, αρχικά ενώ αυτό είναι ακίνητο. Μόλις ο σκύλος σου αισθανθεί πιο άνετα, ξεκίνα να το κινείς αργά. Η επιβράβευση με λιχουδιές σε κάθε βήμα κρίνεται απαραίτητη.

Πάρε με τον απαραίτητο εξοπλισμό

Σίγουρα υπάρχουν διάφορα αντικείμενα τα οποία θα εξασφαλίσουν ασφάλεια και άνεση- τόσο τη δική σου όσο και του σκύλου σου. Η λίστα περιλαμβάνει ένα καλά προσαρμοσμένο σαμαράκι, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της άσκησης να αποφύγεις την ταλαιπωρία και να μεγιστοποιήσεις την ασφάλεια, ένα ειδικό λουρί ποδηλασίας, αλλά και μια ποτίστρα σκύλου, αφού υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ο σκύλος σου να αφυδατωθεί κατά τη διάρκεια της βόλτας σας.

Φρόντισε για την υγεία του σκύλου σου

Μόλις νιώσεις ότι ο σκύλος σου είναι έτοιμος για βόλτα με το ποδήλατο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Αρχικά, δώσε έμφαση στην αντοχή. Τα σκυλιά δεν έχουν την ίδια αντοχή με τους ανθρώπους. Ίσως χρειαστεί να περιορίσεις τις διαδρομές σε 15 λεπτά ή λιγότερο. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάς την ταχύτητα. Βεβαιώσου ότι δε θα πηγαίνεις πολύ γρήγορα. Ο σκύλος σου θα πρέπει να είναι σε θέση να σε ακολουθεί χωρίς υπερβολική προσπάθεια. Θα πρέπει να τον παρακολουθείς τακτικά και να κάνετε διαλείμματα όποτε χρειάζεται.

Η θερμοκρασία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Ο σκύλος δεν πρέπει να υπερθερμαίνεται ενώ τρέχει, ενώ πριν την βόλτα θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι οι επιφάνειες στις οποίες θα τρέχει δε θα είναι πολύ ζεστές. Τέλος, δώσε ιδιαίτερη σημασία στο που θα κάνεις ποδήλατο. Κινηθείτε σε ποδηλατόδρομους ή σε πάρκα και απόφυγε οπωσδήποτε τους δρόμους.

Η ομάδα του Pet Shop Online Animal.gr.

Η γάτα σου μεγάλωσε; Πώς μπορείς να την κρατήσεις δραστήρια;

Η γάτα σου έχει μεγαλώσει και αναρωτιέσαι πώς μπορείς να την κρατήσεις δραστήρια και υγιή; Ανακάλυψε τις συμβουλές που προτείνει το animal.gr.

Όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους, έτσι και οι γατούλες μας όσο περνάνε τα χρόνια παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα υγείας και κινητικότητας. Tι αλλαγές μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητα της γάτας μας, έτσι ώστε να μειώσουμε το αντίκτυπο των προβλημάτων που έρχονται με την ηλικία;

Εάν η γάτα σου είναι περίπου από 8 χρονών και πάνω, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως δεν είναι το ίδιο αθλητική και δραστήρια σε σχέση με το παρελθόν. Όσο μεγαλώνει, οι αρθρώσεις της μπορεί να γίνουν λιγότερο εύκαμπτες και οι μύες μπορεί να εξασθενήσουν, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο την κινητικότητά της. Το βάρος της επίσης μπορεί να αυξηθεί, αφού μειώνονται σταδιακά τα επίπεδα δραστηριότητάς της, ασκώντας έτσι μεγαλύτερη πίεση στις αρθρώσεις της. Η οστεοαρθρίτιδα είναι αρκετά συχνή σε ηλικιωμένες γάτες, επηρεάζοντας σχεδόν το 40% των γατών και μπορεί να είναι επώδυνη εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έρχεται με την ηλικία είναι η μειωμένη αντοχή για παιχνίδι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να την αφήσεις απλά να κοιμάται. Αντιθέτως, πρέπει να βρεις τρόπους να κρατάς ενεργά τόσο το σώμα όσο και το μυαλό της, χωρίς βέβαια να την πιέζεις υπερβολικά. Πώς μπορείς λοιπόν να κρατήσεις τη γάτα σου δραστήρια ακόμα και στα πιο ώριμά της χρόνια;

Προσάρμοσε τα παλιά αγαπημένα σας παιχνίδια

Σε τέτοιες στιγμές τίποτα δεν είναι πιο ευχάριστο από το οικείο. Σίγουρα η γάτα σου εξακολουθεί να αγαπάει τα παλιά της παιχνίδια, απλά ίσως θα πρέπει να τα προσαρμόσεις στο σήμερα. Τα κλασικά παιχνίδια με κορδόνια και ραβδιά πάντα αποτελούν εγγύηση. Η βασική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ο ρυθμός. Μπορείς να τα κινείς πιο αργά, έτσι ώστε να καταφέρνει να τα πιάνει. Επίσης, είναι καλύτερο να προτιμήσεις να παίξετε σε μια περιοχή με μοκέτα αντί για ένα γλιστερό δάπεδο από ξύλο ή πλακάκια.

Δώσε τροφή στο μυαλό της

Ένα ενεργό μυαλό είναι εξίσου σημαντικό με ένα ενεργό σώμα. Εάν η γάτα σου έχει χάσει σημαντικό μέρος της κινητικότητάς της και δεν είναι έτοιμη για παιχνίδι, μπορείς να τη διατηρήσεις πνευματικά ενεργή. Το διαδραστικό χαλί σε σχήμα λουλούδι αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο να εξάψεις την περιέργειά της και να την κάνεις να ασχοληθεί ενεργά με μία δραστηριότητα. Κρύψε λιχουδιές στις σχισμές και άφησε τη γάτα σου να τις ανακαλύψει σταδιακά μέσα από μία διαδικασία που μιμείται το κυνήγι της τροφής στη φύση. Επίσης είναι ιδανικό και για ανακούφιση από το άγχος.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΑΛΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ

Εστίασε σε ένα πράγμα τη φορά

Είναι σύνηθες τα γατάκια να μπορούν να ασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Τα πρώτα χρόνια ζωής μιας γάτας είθισται να είναι και τα πιο δραστήρια, αφού η γάτα βρίσκεται στην ακμή της και θέλει να ανακαλύψει τα πάντα για το περιβάλλον γύρω της. Αυτή η τάση με τα χρόνια φθίνει. Εάν θέλεις να κάνεις τη γάτα σου πάλι περίεργη για τον κόσμο που την περιβάλλει και να τη δελεάσεις σε ένα παιχνίδι, είναι προτιμότερο να εστιάσεις σε ένα ερέθισμα τη φορά. Διάλεξε ένα παιχνίδι και έναν τρόπο παιξίματος και επέμεινε σε αυτόν. Δώσε της τον χρόνο που έχει ανάγκη.

Προώθησε δραστηριότητες που δεν χρειάζονται πολλή κίνηση

Δεν είναι απαραίτητο όλες οι δραστηριότητες που θα εντάξεις στην καθημερινότητα της γάτας σου να είναι έντονες. Ένα ονυχοδρόμιο μπορεί να προσφέρει στη γάτα σου τα αναγκαία ερεθίσματα που θα την κάνουν να παίξει και να κινηθεί χωρίς να επιβαρύνει την υγεία της ή να κουραστεί υπερβολικά. Ένα ονυχοδρόμιο πολλών επιπέδων θα της δώσει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει, ενώ ταυτόχρονα εάν αισθανθεί ότι κουράζεται της παρέχει και μέρη για ύπνο και χαλάρωση στα οποία θα νιώθει ασφαλής και άνετη.

ΟΝΥΧΟΔΡΟΜΙΟ ΓΑΤΑΣ 5 ΕΠΙΠΕΔΩΝ

Η ομάδα του Pet Shop Online Animal.gr.

Φοβάται το κατοικίδιό σου τα βεγγαλικά; Πώς μπορείς να το βοηθήσεις;

Η Ανάσταση πλησιάζει και εσύ ανησυχείς για το σκυλάκι ή το γατάκι σου; Εάν και το δικό σου κατοικίδιο φοβάται τα βεγγαλικά, ανακάλυψε πώς μπορείς να το βοηθήσεις.

Το βράδυ της Ανάστασης αν και για πολλούς ανθρώπους αποτελεί συνώνυμο της χαράς και της διασκέδασης, δεν μπορούμε να πούμε ότι το ίδιο ισχύει για τα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους. Είναι γεγονός πως πολλά ζωάκια το συγκεκριμένο βράδυ ζουν καταστάσεις έντονου στρες και φόβου, καθώς τρομοκρατούνται από τον ήχο των πυροτεχνημάτων και των βεγγαλικών.

Πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν πως ο σκύλος ή η γάτα τους φοβάται πολύ το συγκεκριμένο βράδυ, αναγκάζονται να παραμείνουν στο σπίτι, έτσι ώστε να μπορέσουν να το καθησυχάσουν όσο περισσότερο μπορούν. Τι γίνεται όμως εάν πρέπει να φύγουν για λίγο και το ζωάκι τους μείνει μόνο του στο σπίτι; Πώς μπορούν να το βοηθήσουν;

Αρχικά θα πρέπει να διακρίνουμε τους τρόπους αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης σε αυτούς που μπορούμε να προγραμματίσουμε πριν το βράδυ της Ανάστασης και σε αυτούς που μπορούμε να κάνουμε εκείνο το βράδυ. Σε γενικές γραμμές, οι συμβουλές δεν αλλάζουν είτε έχεις σκύλο, είτε έχεις γάτα. Τα ζώα έχουν πιο οξυμένες αισθήσεις σε σχέση με τους ανθρώπους, επομένως είναι λογικό να ταράζονται με τους έντονους θορύβους, που δεν μπορούν κιόλας να αντιληφθούν από που προέρχονται, καθώς μοιάζουν απειλητικοί για τη ζωή τους. Ένας τρόπος λοιπόν για να προετοιμάσεις το ζωάκι σου είναι να το κάνεις να εξοικειωθεί σιγά- σιγά  με το συγκεκριμένο είδος θορύβου. Μπορείς να παίζεις ηχογραφημένους παρόμοιους ήχους και ταυτόχρονα να δίνεις στο γατάκι ή το σκυλάκι σου λιχουδιές. Στην αρχή σε χαμηλή ένταση και όσο περνάει ο καιρός σε πιο υψηλή. Έτσι, το κατοικίδιό σου θα τους συνηθίσει και δε θα εκλαμβάνει τέτοιους ήχους ως απειλητικούς.

Βέβαια, εάν δεν έχεις μπροστά σου τον απαιτούμενο χρόνο, τότε σου προτείνουμε κάποιες μικρές τεχνικές που μπορεί να βοηθήσουν.

Μείωσε την ένταση του θορύβου

Σιγουρέψου ότι τα παράθυρα του σπιτιού σου θα είναι κλειστά κατά τη διάρκεια των πυροτεχνημάτων. Επίσης, καλό είναι να βάλεις χαλαρωτική μουσική ή λευκό ήχο σε δυνατή ένταση. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν αρκετά τα επίπεδα στρες του κατοικίδιου σου.

Κράτησε το ζωάκι σου απασχολημένο

Στην περίπτωση που βρίσκεσαι στο σπίτι κατά τη διάρκεια των βεγγαλικών και των πυροτεχνημάτων, μπορείς σίγουρα να βοηθήσεις τον σκύλο ή τη γάτα σου. Ασχολήσου μαζί τους αλλά μην ξεκινήσεις κάποιο παιχνίδι που μπορεί να τα αναστατώσει περισσότερο. Προτίμησε την ηρεμία και την χαλάρωση με χάδια και αγκαλιές.

Δημιούργησε κρυψώνες στο σπίτι

Εάν το κατοικίδιο σου είναι αρκετά φοβισμένο, το πιο πιθανό είναι να αναζητήσει κάποιου είδους κρυψώνα, ειδικά εάν θα είναι μόνο του στο σπίτι. Μπορείς να αφήσεις κάποιο ντουλάπι ή την πόρτα της αποθήκης ανοικτή στην περίπτωση που θελήσει να αναζητήσει καταφύγιο. Βέβαια, μπορείς και εσύ να ενισχύσεις περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας. Εάν έχεις γάτα, τότε ένα ονυχοδρόμιο, το οποίο έχει από μόνο του κρυψώνα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την κατάσταση και να κάνει τη γάτα σου να χαλαρώσει και να ηρεμήσει. Εάν έχεις σκύλο, προτίμησε ένα κρεβάτι φωλιά που θα του επιτρέψει να κρυφτεί και παράλληλα θα του είναι κάτι οικείο.

Η ομάδα του Pet Shop Online Animal.gr.

Πώς τα κατοικίδια μπορούν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους πολίτες;

Τα κατοικίδια μπορούν να γίνουν σύμμαχοί μας στο να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε την καλή μας υγεία. Πώς μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους και ειδικά τους ηλικιωμένους;

Η θεραπεία με τη βοήθεια κατοικιδίων γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Είναι γεγονός πως πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από διάφορες ασθένειες, στρες ή κατάθλιψη μπορούν να βοηθηθούν ουσιαστικά από έναν σκύλο υποστήριξης. Πώς μπορούν όμως όλα τα κατοικίδια γενικότερα να ωφελήσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας;

Δυστυχώς, όσο αυξάνεται η ηλικία συνήθως αυξάνεται και η μοναξιά που μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος. Τα κατοικίδια μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν αυτή τη μερίδα του πληθυσμού και όχι μόνο από πλευράς συντροφιάς. Μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν και να βελτιώσουν την υγεία των συγκεκριμένων ανθρώπων. Τι ακριβώς μπορούν λοιπόν να προσφέρουν τα κατοικίδια στους ηλικιωμένους και γιατί η απόκτηση ενός κατοικίδιου αποτελεί μία πάρα πολύ σοφή επιλογή;

1. Μπορούν να μειώσουν την μοναξιά

Οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της μοναξιάς μέσω της κοινωνικής απομόνωσης αυξάνονται όσο μεγαλώνουμε. Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν αναπηρία, μακροχρόνια νοσηλεία ή χρόνια ασθένεια είναι ακόμη πιο πιθανό να αισθάνονται μόνοι. Τα κατοικίδια μπορούν να προσφέρουν μία ουσιαστική αλληλεπίδραση και συναισθηματική σύνδεση για όσους αισθάνονται απομόνωση ή μοναξιά.

2. Περιορίζουν το στρες και το άγχος

Έρευνες έχουν δείξει πως το άγγιγμα και η αλληλεπίδραση γενικότερα με τα ζώα απελευθερώνει ορμόνες όπως η ντοπαμίνη και ενδορφίνες – ορμόνες που μπορούν να μας ανακουφίσουν από το συναίσθημα του άγχους. Τα κατοικίδια επίσης μπορούν να μειώσουν και τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό μας, μιας ορμόνης που είναι γνωστή και ως η ορμόνη του στρες. Επιπλέον, τόσο οι σκύλοι όσο και οι γάτες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή σεροτονίνης, μειώνοντας το άγχος και ενισχύοντας το συναίσθημα ευεξίας.

3. Αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της άνοιας

Η άνοια αποτελεί μία πάθηση που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Τα άτομα που ζουν με άνοια μπορεί να αναστατωθούν εύκολα και γρήγορα, πράγμα που προκαλεί άγχος τόσο στους ίδιους όσο και στους ανθρώπους που τους φροντίζουν. Δεδομένου ότι τα κατοικίδια μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας και να μειώσουν τα επίπεδα του στρες, είναι γεγονός πως μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη σε όσους πάσχουν από άνοια, καθώς και στην οικογένεια και τους φροντιστές αυτών των ανθρώπων.

4. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις συνδέονται στενά με την υψηλή αρτηριακή πίεση και αυτοί οι κίνδυνοι αυξάνονται με την ηλικία. Τα κατοικίδια συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κλίματος ηρεμίας και χαλάρωσης, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

5. Βοηθούν στην κοινωνικοποίηση

Ίσως αυτό να ισχύει περισσότερο για τους ιδιοκτήτες σκύλων σε σχέση με τους ανθρώπους που έχουν γάτα κυρίως λόγω της βόλτας. Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πιο πιθανό να γνωριστούν με νέα άτομα. Οι ηλικιωμένοι με σκύλους ενθαρρύνονται περισσότερο να βγαίνουν εκτός σπιτιού και να αλληλοεπιδρούν με άλλους ανθρώπους, κάτι που είναι καλό για την ευημερία τους. Είναι επίσης πιο πιθανό να φύγουν από το σπίτι για να πάνε για ψώνια για το κατοικίδιό τους, καθώς και να ακολουθήσουν μια μέτρια ρουτίνα δραστηριότητας, που και τα δύο βοηθούν στην κοινωνικοποίηση.

6. Ενθαρρύνουν την άσκηση

Οι ηλικιωμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να έχουν μειωμένη σωματική δραστηριότητα, επομένως ένα κατοικίδιο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους. Εάν και ένας σκύλος σίγουρα προσφέρει αρκετές επιλογές άσκησης, από την καθημερινή του βόλτα μέχρι παιχνίδια σε πάρκα κλπ., μία γάτα δεν πάει πίσω. Αν και σίγουρα οι δραστηριότητες σας μπορεί να λαμβάνουν χώρα περισσότερο μέσα στο σπίτι, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παίζετε μαζί της, εισάγοντας την κίνηση στη ζωή σας.

Η ομάδα του Pet Shop Online Animal.gr.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καλλωπισμό της γάτας σου;

Είναι το τρίχωμα, τα νύχια, τα μουστάκια! Η γάτα σου είναι μία σταρκαι ως μία τέτοια πρέπει να τηναντιμετωπίζεις! Ποια είναι τα μυστικά ομορφιάς που πρέπει να μάθεις για να την έχεις πάντα πανέμορφη και περιποιημένη; 

Εάν κάτι είναι γνωστό για τις γάτες, είναι ότι τους αρέσει να καλλωπίζονται μόνες τους. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορεί και ο ιδιοκτήτης να βάλει το χεράκι του! Ο καλλωπισμός της γάτας σου -ειδικά στο σπίτι, μπορεί να μοιάζει απίθανος, είναι όμως εφικτός! Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος και του τριχώματός της και την κάνει να αισθάνεται όμορφα.

Η γάτα σου μπορεί να μην ενθουσιαστεί ποτέ με τη διαδικασία, αλλά αν ακολουθήσεις μερικές συμβουλές μπορεί να σε βοηθήσουν να κάνεις μια πιο ειρηνική και αποτελεσματική συνεδρία ομορφιάς μαζί της.

Συμβουλές για μία Επιτυχημένη Περιποίηση Γάτας

Γάτες και νερό- αυτά τα στοιχεία συνήθως δεν αναμειγνύονται. Όμως οι γάτες μπορούν να μάθουν να εκτιμούν την περιποίηση! Πώς μπορείς λοιπόν να την κρατήσεις ήρεμη κατά τη διάρκεια του καλλωπισμού της;

Ξεκίνησε να κάνεις συνεδρίες ομορφιάς με τη γάτα σου από όταν είναι ακόμα μικρούλα

Τα γατάκια αποδέχονται περισσότερο τον καλλωπισμό, επειδή η μαμά τους συνηθίζει να τα περιποιείται. Φρόντισε να συνηθίσει το γατάκι σου να το ακουμπάνε και να το κρατάνε. Έτσι, η γάτα σου μεγαλώνοντας θα γίνει πιο δεκτική στην όλη διαδικασία. Για τις πιο μεγάλες γάτες, μπορεί να βοηθήσει η μέθοδος της επιβράβευσης με παιχνίδια και λιχουδιές.

Κάνε το βούρτσισμα συνήθεια

Οι γάτες με κοντό τρίχωμα πρέπει να βουρτσίζονται μία φορά την εβδομάδα, ενώ αυτές με μακρύ 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις να δημιουργηθούν κόμποι στο τρίχωμα και θα μειώσεις αισθητά την απώλεια τριχών μέσα στο σπίτι! Εάν η γάτα σου δε χαίρεται πολύ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κράτησε  τις συνεδρίες σύντομες. Βεβαιώσου όμως ότι χρησιμοποιείς κατάλληλες βούρτσες και χτένες που είναι σχεδιασμένες για να αφαιρούν την περίσσεια γούνας.

Κάνε μπάνιο τη γάτα σου όταν είναι ήρεμη

Γέμισε τον νιπτήρα ή μια μπανιέρα με νερό. Είναι πολύ σημαντικό η στάθμη του νερού να είναι χαμηλή. Χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι νερό ή μία κανάτα, ρίξε αργά το νερό πάνω από τη γάτα, αποφεύγοντας το πρόσωπο και το κεφάλι (αυτό είναι το κλειδί). Ξεκίνησε από το λαιμό, απλώνοντας αφρό στο σώμα με ένα σαμπουάν ασφαλές για γάτες. Ρίξε το καθαρό νερό πάνω από τον αφρό και φρόντισε να απομακρύνεις όλα τα υπολείμματα σαμπουάν.

Χρησιμοποίησε μια μεγάλη πετσέτα για να βγάλεις τη γάτα σου από το νερό και στη συνέχεια στέγνωσέ τη καλά. Βέβαια, παρά τις προσπάθειες υπάρχουν κάποιες γάτες που δεν ανέχονται καθόλου το νερό. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιείς μαντηλάκια καθαρισμού.

Φρόντισε τα νύχια της

Οι γάτες που ζουν κυρίως σε εσωτερικούς χώρους έχουν την τάση να έχουν αρκετά μεγάλα νύχια, αφού δεν τα χρησιμοποιούν για κυνήγι ή για να σκαρφαλώνουν σε δέντρα και τοίχους. Εάν το κόψιμο των νυχιών της σου φαίνεται αρκετά δύσκολο, τότε μπορείς να επενδύσεις σε ένα ονυχοδρόμιο. Θα εκπλαγείς με το πόσο πρακτικό μπορεί να είναι, αφού θα αποτελέσει για τη γατούλα σου έναν χώρο για παιχνίδι και χαλάρωση, στον οποίο μπορεί και να «φτιάχνει» τα νύχια της.

Αξιοποίησε την ευκαιρία για check up

Ενώ βουρτσίζεις ή λούζεις τη γάτα σου, δώσε προσοχή σε τυχόν σημάδια οι πληγές στο δέρμα της. Έλεγξε το δέρμα και το τρίχωμα για ερυθρότητα, ξηρότητα, ψύλλους, τσιμπούρια κ.λπ. Εάν το κατοικίδιό σου ξύνει περισσότερο ένα συγκεκριμένο σημείο, μπορεί να είναι σημάδι ότι αντιμετωπίζει αλλεργίες ή παράσιτα.

Η ομάδα του Pet Shop Online Animal.gr.

Βασική περιποίηση: Πώς μπορείς να κάνεις beauté στον σκύλο σου;

Ποιος είπε ότι τα απογεύματα χαλάρωσης και περιποίησης είναι μόνο για τους ανθρώπους; Έχει και ο σκύλος σου δικαίωμα στην εντυπωσιακή εμφάνιση! Πώς μπορείς να οργανώσεις μία συνεδρία ομορφιάς για το κατοικίδιό σου;

Η σωστή περιποίηση του σκύλου μας απαιτεί κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά χτενίσματα και κουρέματα. Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, χρειάζονται τακτικά μπάνια και φροντίδα. Οι στιγμές που περιποιούμαστε τον σκύλο μας βοηθούν τόσο στην ενίσχυση της σχέσης μας μαζί του, όσο και στον έλεγχο της γενικότερης υγείας και ευημερίας του.

Σίγουρα, κάποιες φορές πρέπει να αφήνουμε το σκυλάκι μας στα χέρια των ειδικών για έναν πιο ολοκληρωμένο και επαγγελματικό καλλωπισμό. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε και μια ρουτίνα περιποίησης με το κατοικίδιό μας. Ανακάλυψε λοιπόν τι πρέπει ακριβώς να γνωρίζεις για το… beauté του σκύλου σου!

Βούρτσισμα Τριχώματος

Ένα τακτικό βούρτσισμα είναι πάντα συνώνυμο της επιτυχίας. Όλοι θέλουμε ο σκύλος μας να δείχνει περιποιημένος και εντυπωσιακός. Ανεξάρτητα όμως από την ομορφιά, το βούρτσισμα είναι απαραίτητο τόσο για να αποφύγεις τη συσσώρευση σκόνης και χώματος στο τρίχωμα – ειδικά το διάστημα μεταξύ μπάνιων, όσο και για να μειώσεις την απώλεια τριχών. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι χρησιμοποιείς τον σωστό τύπο βούρτσας και χτένας, έτσι ώστε η όλη διαδικασία να είναι αποτελεσματική, ευχάριστη και διασκεδαστική.

Το πόσο συχνά πρέπει να βουρτσίζεις τον σκύλο σου εξαρτάται από τον τύπο της γούνας του. Οι σκύλοι με μακρύ τρίχωμα πρέπει να βουρτσίζονται καθημερινά για να μη δημιουργούνται κόμποι στο τρίχωμά τους. Τα σκυλιά με τρίχες μεσαίου μήκους πρέπει να βουρτσίζονται κάθε εβδομάδα, ενώ τα σκυλιά με κοντό τρίχωμα μπορούν να βουρτσίζονται μία φορά ανά λίγες εβδομάδες. Βέβαια, ανεξάρτητα από την υγιεινή, το βούρτσισμα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να αναπτύξεις τη σχέση σου με το κατοικίδιό σου, γι’ αυτό μη διστάζεις να το βουρτσίζεις καθημερινά!

Μπάνιο

Ανάλογα τον χαρακτήρα του κάθε σκύλου, μπορεί να είναι από εύκολη έως και μία αρκετά κοπιαστική διαδικασία. Ανεξάρτητα από τον βαθμό δυσκολίας βέβαια, τα οφέλη για την υγεία του σκύλου είναι πολλά. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πόσο συχνά πρέπει να κάνουν μπάνιο τον σκύλο τους. Η απάντηση εξαρτάται από τη φυλή και τον τρόπο ζωής του. Κατά μέσο όρο μία φορά το μήνα είναι αρκετή για τους περισσότερους σκύλους. Βέβαια, η μία φορά την εβδομάδα αποτελεί καλύτερη επιλογή για σκύλους με μακρύ τρίχωμα ή για εκείνους που περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Όταν λούζεις τον σκύλο σου, το πρώτο βήμα είναι να επιλέξεις το σωστό σαμπουάν. Οι σκύλοι μπορεί να είναι ευαίσθητοι στις χημικές ουσίες που μπορεί να υπάρχουν στα δικά μας σαμπουάν. Επομένως, καλό είναι να επιλέξεις ένα σαμπουάν κατάλληλο για τον τύπο της γούνας, την ηλικία και τις ξεχωριστές του ανάγκες. Όταν τον ξεπλένεις φρόντισε να τοποθετείς το ένα χέρι σου πάνω από τα μάτια του για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς από το σαμπουάν.

Η ώρα του μπάνιου είναι επίσης μια ευκαιρία για να ελέγξεις το τρίχωμα και το δέρμα του σκύλου σου. Ψάξε για ψύλλους ή τυχόν ανωμαλίες και πληγές κάτω από το τρίχωμα του. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή των αυτιών, της κοιλιάς και του λαιμού.

Κόψιμο Νυχιών

Πολύ συχνά το κόψιμο των νυχιών μπορεί να μοιάζει με μια τρομακτική εμπειρία, τόσο για εσένα όσο και για το σκυλάκι σου. Τα νύχια των σκύλων περιέχουν νεύρα και αιμοφόρα αγγεία κοντά στο πόδι. Είναι αλήθεια πως το τυχαίο κόψιμο μπορεί να προκαλέσει ενόχληση και αιμορραγία. Παρ’ όλα αυτά, δεν χρειάζεται να αποθαρρυνθείς. Ζήτησε από τον κτηνίατρό σου να σου διδάξει πώς να κόβεις σωστά τα νύχια του σκύλου σου. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις απλά να τα λιμάρεις αντί να τα κόβεις, εάν με αυτό αισθάνεσαι μεγαλύτερη σιγουριά.

Βούρτσισμα Δοντιών

Είναι αλήθεια! Τα σκυλιά έχουν δόντια, συνεπώς χρειάζονται και βούρτσισμα! Οι περισσότεροι κτηνίατροι συνιστούν το βούρτσισμα των δοντιών να γίνεται μία φορά την ημέρα, αλλά αν αυτό φαίνεται λίγο φιλόδοξο, 2 με 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να διατηρήσουν το στόμα του σκύλου σου φρέσκο και υγιές. Η ανθρώπινη οδοντόκρεμα περιέχει συστατικά που μπορεί να αναστατώσουν το στομάχι των σκύλων, γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείς ειδική οδοντόκρεμα για σκύλους.

Περιποίηση μετά τη βόλτα

Η βόλτα ενός σκύλου μπορεί να είναι από απλή έως και περιπετειώδης. Όποιο στιλ βόλτας και να υποστηρίζει ο σκύλος σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι λίγο ή πολύ θα λερωθεί και θα ακουμπήσει / πατήσει πράγματα, τα οποία μετά δε θα ήθελες να βρίσκονται μέσα στο σπίτι σου. Είναι σημαντικό να έχεις μαζί σου μαντηλάκια καθαρισμού και δοχείο καθαρισμού για τις πατούσες, έτσι ώστε ο σκύλος σου να είναι πάντα έτοιμος και καθαρός να μπει στο σπίτι μετά τη βόλτα.

Η ομάδα του Pet Shop Online Animal.gr.

Απόκριες με το κατοικίδιό σου; Πώς μπορείτε να ντυθείτε ταιριαστά;

Σου είπε πως φέτος τις Απόκριες θα βρει ασορτί στολές… Πού να φανταστείς κι εσύ πως δεν τις πήρε για εσένα αλλά το κατοικίδιο του σπιτιού; Το animal.gr συγκέντρωσε τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες για να ντυθείς παρέα με τον σκύλο ή τη γάτα σου!

Θέλεις να πας τη σχέση με το κατοικίδιό σου στο επόμενο επίπεδο; Ίσως αυτές τις Απόκριες είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να γίνετε παρέα δημιουργικοί και να βγάλετε τις πιο αστείες και εντυπωσιακές φωτογραφίες, αφού ντυθείτε με ταιριαστές στολές.

Όσον αφορά τις ιδέες που ακολουθούν, αποφασίσαμε να μην κινηθούμε τόσο σε έτοιμες στολές, αλλά επιλέξαμε κουστούμια που μπορείς είτε να φτιάξεις μόνος σου, είτε να τα βρεις σχετικά εύκολα. Εμπνευστήκαμε από την ιστορία, τα παραμύθια αλλά και από την μικρή και μεγάλη οθόνη. Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι ιδέες στολών για να ντυθείς ασορτί με τον σκύλο ή τη γάτα σου;

Εάν έχεις σκύλο…

Η φυλή, το μέγεθος αλλά και ο χαρακτήρας του σκύλου σου θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κατάλληλης στολής γι’ αυτόν. Υπάρχουν σκυλιά που δεν έχουν θέμα με τα ρούχα ή τα αξεσουάρ, ενώ άλλα δεν τα ανέχονται και θέλουν να τα βγάλουν αμέσως. Το βασικό είναι να μην ταλαιπωρηθεί ο σκύλος σου και να αποτελέσει το όλο εγχείρημα μια ευχάριστη εμπειρία.

Ξεκινώντας λοιπόν από τους θρύλους και τα παραμύθια, πρώτες επιλογές για ασορτί στολές είναι η  Κοκκινοσκουφίτσα και ο Λύκος, ειδικά εάν ο σκύλος σου είναι μεγαλόσωμος και μαύρος, η Κρουέλα ντε Βιλ με τα Δαλματίας της – εάν ο σκύλος σου δεν είναι Δαλματίας δεχόμαστε και ασπρόμαυρους! Επίσης, εάν έχεις όρεξη να μακιγιαριστείς, μπορείς να μεταμορφωθείς στον Ραφίκι από τον Βασιλιά των Λιονταριών με τον σκύλο σου, ειδικά εάν είναι καφέ και μεγάλος, να πάρει τον ρόλο του Σύμπα, φορώντας του απλά ένα γούνινο περιλαίμιο.

Από τον κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης υπάρχουν επίσης αρκετές επιλογές. Εάν ο σκύλος σου είναι μεγάλος και λευκός, μπορείς να ξεκινήσεις βρίσκοντας ένα γούνινο μαύρο πανωφόρι και ένα σπαθί για τον εαυτό σου και αμέσως θα γίνετε ο Jon Snow και ο Ghost.  Εάν έχεις Τζακ Ράσελ ή κάποιο άλλο μικρόσωμο σκυλί, τότε σου προτείνουμε να φορέσεις ένα κίτρινο κουστούμι με καπέλο και μία πράσινη μάσκα και να μεταμορφωθείς αμέσως στον Jim Carey στη Μάσκα. Τέλος, με μια ξανθιά περούκα, ροζ ταγιέρ και ένα Τσιουάουα στο χέρι γίνεσαι απευθείας η Reese Witherspoon στην Εκδίκηση της Ξανθιάς.

Εάν είστε παρέα και θέλετε να ντυθείτε όλοι οι φίλοι μαζί, τότε μπορείτε να επιλέξετε τον Σκούμπι Ντου και την Ομάδα Λύσης Μυστηρίων ή τη Νάνα μαζί με τον Πίτερ Παν και την παρέα του. Τέλος, πάντα υπάρχει η πιο απλή και αστεία λύση… μεταμορφωθείτε όλοι, τόσο εσείς όσο και ο σκύλος σας σε φαντάσματα χρησιμοποιώντας απλά λευκά σεντόνια στα οποία θα έχετε ανοίξει τρεις τρύπες για τα μάτια και τη μύτη ή στην περίπτωση του σκύλου σου, για τη μουσούδα!

Εάν έχεις γάτα…

Εάν υπάρχει η πιθανότητα ένας σκύλος να μην είναι ιδιαίτερα ανεκτικός στα ρούχα και τα αξεσουάρ, τότε μια γάτα σίγουρα αποτελεί μια ακόμα πιο δύσκολη περίπτωση. Εάν θέλεις να ντυθείς μαζί με τη γατούλα σου, τότε προτείνουμε να μην παίξει κόντρα-ρόλο, αλλά να είναι απλά ο εαυτός της. Στις πιο απλές επιλογές μπορείς εσύ να ντυθείς Κλεοπάτρα ή Φαραώ και η γάτα σου να είναι απλά δίπλα σου ως η μικρή θεά που έχει συνηθίσει να είναι. Επίσης, η αυθεντική μάγισσα με τη γάτα της πάντα αποτελεί έναν αήττητο συνδυασμό!

Εάν η γάτα σου είναι λευκή και μακρύτριχη, τότε τα πράγματα είναι απλά… βάλε ένα κουστούμι και κράτα την αγκαλιά. Θα μεταμορφωθείς αμέσως στον οποιοδήποτε κακό, οποιασδήποτε ταινίας! Εάν προτιμάς κάτι πιο συγκεκριμένο από κινηματογραφικής πλευράς , τότε ένα ιδανικό ντουέτο είναι εσύ να ντυθείς Σρεκ και η γάτα σου να γίνει ο ερωτύλος φίλος του, ο Γάτος Σπιρουνάτος. Επίσης, η μάγισσα Sabrina και ο μαύρος γάτος της ο Salem αποτελούν μία αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση.

Μία άλλη ιδανική επιλογή για τους φαν των Ιαπωνικών cartoon είναι η Sailor Moon μαζί με τη γάτα της, τηνLuna, ενώ αν αναζητάς μία πιο προχωρημένη επιλογή που θα την καταλάβουν μόνο οι απόλυτα μυημένοι, τότε μπορείς να βάλεις τη μαύρη καμπαρτίνα σου, τα μαύρα γυαλιά σου και να ντυθείς Neo από το Matrixμε τη γάτα σου να παίρνει το ρόλο της ju vu Γάτας που υποδηλώνει τι άλλο; Μία βλάβη στο Matrix!

Η ομάδα του PetShop Online Animal.gr.

Πώς μπορείς να κάνεις την τέλεια βόλτα με τον σκύλο σου;

Η βόλτα με τον σκύλο δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται πρόγραμμα, καλή διάθεση και τον… απαραίτητο εξοπλισμό! Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε την τέλεια βόλτα με το κατοικίδιό μας;

Η βόλτα με το κατοικίδιο μας είναι πάντα μια ιδιαίτερη στιγμή που μοιραζόμαστε με τον τετράποδο φίλο μας, είτε έχουμε άπειρο χρόνο να διαθέσουμε, είτε πρόκειται απλά για ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα μέσα στον πανικό της καθημερινότητάς μας.  Πώς μπορούμε να κάνουμε την όλη εμπειρία περισσότερο εποικοδομητική αλλά και ασφαλή για τον σκύλο μας;

Είναι σημαντικό να περπατάς μπροστά από τον σκύλο σου

Μία από τις πιο βασικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να πηγαίνεις βόλτα με τον σκύλο σου είναι να προσέξεις το που στέκεσαι κατά τη διάρκεια αυτής. Είναι σημαντικό να φροντίσεις ο σκύλος σου να περπατά δίπλα ή λίγο πίσω από εσένα. Οι σκύλοι θεωρούν πως αυτός που περπατάει μπροστά είναι ο αρχηγός της αγέλης. Αν δεν προσέξεις και ο σκύλος σου πάρει αυτός τον έλεγχο, θα θεωρήσει πως αυτός είναι  ο αρχηγός, με αποτέλεσμα να σε τραβάει και να μην μπορείς να τον ελέγξεις, πράγμα που με τη σειρά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τόσο τον σκύλο σου (αυτοκίνητα, φανάρια) όσο και τους περαστικούς.

Καλύτερα να χρησιμοποιείς ένα κοντό λουρί

Το μήκος του λουριού έχει σημασία για τον καλύτερο έλεγχο του σκύλου σου. Βέβαια, στην επιλογή του κατάλληλου λουριού βασικό ρόλο παίζει και η φυλή, εάν δηλαδή ο σκύλος σου είναι μικρόσωμος ή μεγαλόσωμος. Παρ’ όλα αυτά, μια καλή συμβουλή είναι εάν ο σκύλος σου είναι κουτάβι ή δεν είναι ακόμα εκπαιδευμένος, να μην χρησιμοποιείς αναδιπλούμενο λουρί. Επίσης, στις πρώτες βόλτες και μέχρι να συνηθίσει ο σκύλος σου την όλη διαδικασία, μπορείς να συνδέεις το λουρί στο κολάρο του, έτσι ώστε να τον ελέγχεις και να τον καθοδηγείς καλύτερα.

Επιβράβευσε τον σκύλο σου κατά τη διάρκεια της βόλτας

Το Α και το Ω της εκπαίδευσης ενός σκύλου είναι η επιβράβευση, όταν συμπεριφέρεται με τον τρόπο που επιθυμούμε. Εάν στη βόλτα είναι υπάκουος και ακολουθεί τους κανόνες που έχουμε θέσει, τότε θα πρέπει να τον ανταμείψουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Έχε πάντα μαζί σου λιχουδιές ή δώσε του λίγο χρόνο να κυκλοφορήσει πιο ελεύθερα και να μυρίσει το περιβάλλον γύρω του, εφόσον βέβαια βρίσκεσαι σε χώρο που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο χρόνος που θα κινηθεί ελεύθερα ο σκύλος σου θα πρέπει να είναι αρκετά λιγότερος σε σχέση με το χρόνο της βόλτας ως σύνολο.

Να είσαι πάντα υπεύθυνος

Κάθε φόρα που πας βόλτα με τον σκύλο σου δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς να παίρνεις μαζί σου σακούλες περισυλλογής περιττωμάτων αλλά και μαντηλάκια καθαρισμού. Η υγιεινή του σκύλου σου είναι σοβαρή υπόθεση. Επίσης, εάν πρόκειται να πάτε μία μακρινή βόλτα φρόντισε να έχεις μαζί σου μια ποτίστρα βόλτας ή κάποιο πτυσσόμενο μπολ κατάλληλο για βόλτα, έτσι ώστε να αποφύγεις την αφυδάτωση.

Φρόντισε να καλύψεις όλες τις ανάγκες του σκύλου σου

Τα σκυλιά στη βόλτα τους πρέπει να ασκούνται αλλά και να ψυχαγωγούνται. Ένας σκύλος που δεν έχει διοχετεύσει την ενέργειά του μπορεί να γίνει επιθετικός, να κάνει ζημιές στο σπίτι ή να γαβγίζει ανεξέλεγκτα. Οι ανάγκες άσκησης των σκύλων ποικίλλουν ανάλογα με τη φυλή. Κάποια σκυλιά είναι πιο δραστήρια από άλλα. Μάθε ποιες είναι οι ανάγκες του δικού σου και προσπάθησε να τις καλύψεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη βόλτα σας διάφορα παιχνίδια για σκύλους, έτσι ώστε η όλη διαδικασία να γίνει πιο εύκολη για εσένα και πιο διασκεδαστική για τον σκύλο σου.

Η ομάδα του PetShop Online Animal.gr.

5 +1 λόγοι για να πάρεις ένα ονυχοδρόμιο στη γάτα σου

Υπάρχουν τα δέντρα και υπάρχουν και τα… γατόδεντρα! Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός ονυχοδρομίου και γιατί αποτελούν μία τόσο καλή αγορά για το γατάκι σου;  

Όλοι όσοι έχουν γάτα πάντα αναζητούν τον καλύτερο τρόπο για να τις κρατάνε υγιείς, χαρούμενες και ευτυχισμένες. Τα παιχνίδια για γάτες συνήθως βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, είτε πρόκειται για παιχνίδια που αγοράζεις από κάποιο κατάστημα, είτε πράγματα που βρίσκεις απλά στο σπίτι και φαίνεται να τις κρατάνε απασχολημένες. Παρόλα αυτά, τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι τείνουν να προμηθεύονται ονυχοδρόμια, γνωστά και ως γατόδεντρα, για τα γατάκια τους.

Ένα ονυχοδρόμιο αποτελεί όντως μια συμφέρουσα αγορά; Για ποιους λόγους είναι απαραίτητο και γιατί οι γάτες μοιάζουν να το αγαπούν;

1 Είναι ο προσωπικός τους χώρος

Οι γάτες δεν είναι τόσο κοινωνικές όσο οι σκύλοι. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που αναζητούν προσοχή, θέλουν χάδια ή κουλουριάζονται δίπλα μας, όμως υπάρχουν και αρκετές φορές που θέλουν να χαλαρώσουν και να είναι μόνες τους. Ειδικά, εάν υπάρχουν και άλλα κατοικίδια στο σπίτι. Το ονυχοδρόμιο μπορεί να τους προσφέρει έναν ασφαλή χώρο που θα ανήκει μόνο σε αυτές.

2 Είναι διασκεδαστικό

Οι γάτες είναι από τη φύση τους περίεργες. Θέλουν να εξερευνούν και να γνωρίζουν τον χώρο γύρω τους. Γι’ αυτό το λόγο και πολλές φορές θα τις βρούμε να πηδάνε σε πάγκους, στο ψυγείο ή στις ντουλάπες. Δυστυχώς, εάν δεν έχουν κάποιο παιχνίδι, όπως το ονυχροδρόμιο, που θα τους επιτρέπει να σκαρφαλώνουν, τα έπιπλα του σπιτιού είναι τα συνήθη θύματα. Τα ονυχοδρόμια, ειδικά αυτά που είναι ψηλά και πολλών επιπέδων, μπορεί να προσφέρουν ώρες ατελείωτης διασκέδασης. Τα γατάκια μπορούν να πηδάνε, να σκαρφαλώνουν και να παίζουν με τις ώρες.

3 Βοηθάει στην άσκηση

Σίγουρα οι γάτες είναι γνωστές για τις ώρες ατέλειωτου ύπνου, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν αθλούνται. Όπως και τα σκυλιά, έτσι και τα αιλουροειδή χρειάζονται άσκηση για να διατηρούν ένα υγιές βάρος. Τα ονυχοδρόμια επιτρέπουν στα γατάκια να κάνουν την απαραίτητη άσκηση που χρειάζονται. Ειδικά, εάν λείπεις από το σπίτι αρκετές ώρες, ένα ονυχοδρόμιο θα κρατήσει το γατάκι σου απασχολημένο και αφοσιωμένο και θα το εμποδίσει από το να εξωτερικεύσει την ενέργειά του ξύνοντας καναπέδες και καρέκλες.

4 Ελέγχει και μειώνει το άγχος της γάτας

Μερικά γατάκια είναι επιρρεπή στο άγχος. Μια καταιγίδα, ένας ξαφνικός θόρυβος, επισκέπτες ή ένα νέο κατοικίδιο μπορεί να τα οδηγήσει να κρύβονται κάτω από καναπέδες και κρεβάτια. Τα ονυχοδρόμια μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα καταφύγιο γι’ αυτά, αφού τους παρέχουν ένα ασφαλές μέρος για να κουλουριάσουν. Εκεί θα αισθάνονται ήρεμα, προστατευμένα και χαλαρά. Η γάτα σου θα θεωρεί το γατόδεντρο ένα ασφαλές καταφύγιο όταν παραμονεύει ο κίνδυνος.

5 Ενθαρρύνει την καλή συμπεριφορά

Για κάποιο λόγο, στις γάτες αρέσουν οι αλλαγές στο υψόμετρο. Εάν ζεις σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα χωρίς πολλά συναρπαστικά επίπεδα, η γάτα σου πιθανότατα θα το αναπληρώσει πηδώντας σε πάγκους, έπιπλα και περβάζια παραθύρων. Αν και είναι χαριτωμένο στην αρχή, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες συνειδητοποιούν γρήγορα ότι δε θέλουν η γάτα τους να ανεβαίνει στο τραπέζι την ώρα που τρώνε ή να βρίσκουν σημάδια από γρατσουνιές σε κουρτίνες και καναπέδες. Ένα ονυχοδρόμιο μπορεί πραγματικά να αποτελέσει τη λύση για όλα αυτά τα προβλήματα.

+1 Για τους ιδιοκτήτες

Αρκετοί άνθρωποι που έχουν γάτα και ειδικότερα όσοι μένουν σε μικρά διαμερίσματα ανησυχούν πως ένα ονυχοδρόμιο δε θα χωρέσει στο σπίτι τους ή δε θα ταιριάζει με την αισθητική και τη διακόσμηση του χώρου. Αυτές οι φοβίες προσπερνιούνται πάρα πολύ εύκολα όταν κάποιος συνειδητοποιήσει τη μεγάλη ποικιλία που υπάρχει σε ονυχοδρόμια. Όχι μόνο από πλευράς μεγέθους, ύψους, επιπέδων αλλά και από πλευράς σχεδίων. Σίγουρα μπορείς να βρεις εύκολα ένα που να ταιριάζει στον χώρο σου και να εξυπηρετεί και τις ανάγκες της γάτας σου.

 

Η ομάδα του PetShop Online Animal.gr.

Πώς να διαλέγεις τα καλύτερα παιχνίδια για τη γάτα σου;

Οι επιλογές είναι πολλές, όμως η γάτα σου είναι μοναδική! Ποια είναι τα ιδανικότερα παιχνίδια με βάση τον χαρακτήρα της και πώς μπορείς να επιλέξεις τα καλύτερα για αυτή;

Είναι γεγονός πως οι γάτες έχουν ανάγκη το παιχνίδι στον ίδιο βαθμό όπως και τα σκυλιά. Δυστυχώς, επειδή πρόκειται για πλάσματα που απολαμβάνουν τη χαλάρωση και τον ύπνο, πολλές φορές δίνουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι δε χρειάζονται σωματική άσκηση. Αυτό δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Οι γάτες χρειάζονται σωματική και πνευματική διέγερση για να είναι ευτυχισμένες. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από διάφορα παιχνίδια για γάτες. Η επιλογή των σωστών παιχνιδιών αποτελεί μια σημαντική υπόθεση, καθώς τα παιχνίδια για γάτες μπορούν να βοηθήσουν το γατάκι σου να παραμείνει υγιές και χαρούμενο.

Τι είδη παιχνιδιών για γάτες υπάρχουν και με ποια κριτήρια θα πρέπει να τα επιλέξεις;

Ποια παιχνίδια πρέπει να αποφύγεις;

Θα πρέπει να λάβεις υπόψη ότι δεν είναι όλα τα παιχνίδια ασφαλή για τις γάτες. Σε αντίθεση με τις δημοφιλείς απεικονίσεις, η γάτα σου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίζει με μπάλες από νήμα ή κορδόνια, αφού σε περίπτωση κατάποσης, το μαλλί, τα κορδόνια, οι κορδέλες ή παρόμοια υλικά μπορεί να κολλήσουν στο έντερό της, προκαλώντας σοβαρή βλάβη που μπορεί να είναι θανατηφόρα για τη γάτα σου, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Το πλαστικό μπορεί επίσης να προκαλέσει εντερική βλάβη, επομένως κράτα τις πλαστικές σακούλες μακριά.

Πώς να ΜΗΝ παίζεις με τη γάτα σου

Εάν η γάτα σου είναι ακόμα μικρή σε ηλικία, καλό είναι να αποθαρρύνεις κάποια συγκεκριμένα είδη παιχνιδιού. Για παράδειγμα, το να παλεύει το γατάκι είναι όντως κάτι πολύ χαριτωμένο και αποτελεί φυσικό μέρος της διαδικασίας κοινωνικοποίησης μιας γάτας. Όμως, εάν δεν υπάρχει κάποιο άλλο γατάκι για να παίξουν, τότε είναι σύνηθες η γάτα να στραφεί στον ιδιοκτήτη της. Γνωρίζουμε ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι αξιολάτρευτο, όμως το να παίζεις με αυτό τον τρόπο με το γατάκι σου μπορεί να οδηγήσει σε δαγκώματα και γρατζουνιές. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορείς να κόψεις αυτή τη συνήθεια αργότερα. Προσπάθησε να ανακατευθύνεις την ανάγκη της γάτας σου για τέτοιου είδους δραστηριότητα προς κάποιο παιχνίδι για γάτες που μπορεί να έχεις προμηθευτεί νωρίτερα.

Τι παιχνίδια για γάτες να επιλέξεις;

Το είδος των παιχνιδιών που ταιριάζουν καλύτερα στη γάτα σου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ιδιοσυγκρασία και τις συνήθειες της. Τα περισσότερα παιχνίδια για γάτες απευθύνονται στα φυσικά ένστικτα τους όπως το κυνήγι, το τρέξιμο, η περιέργεια, το ξύσιμο των νυχιών ή το σκαρφάλωμα. Η γάτα σου μπορεί να απολαμβάνει να επιδίδεται σε μία από αυτές τις συμπεριφορές ή μπορεί να προτιμά κάποιον συνδυασμό. Αυτό είναι κάτι που θα το «συνεννοηθείς» με τον τετράποδο συγκάτοικό σου!

Μπάλες: Μερικές γάτες λατρεύουν να κυνηγούν μπάλες. Μπορείς να βρεις μπάλες όλων των μεγεθών αλλά και μπάλες που περιέχουν μέσα κουδουνάκια ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να εξάψουν τη φαντασία της γάτας σου. Οι επιλογές είναι πολλές και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κρατηθεί απασχολημένη για αρκετή ώρα.

Ειδικά Σχοινιά: Ποια γάτα δεν αγαπάει να κυνηγάει ένα σχοινί ή φτερό. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ξυπνάει τα κυνηγητικά τους ένστικτα και διεγείρει και το μυαλό τους. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι σε αυτού του είδους τα παιχνίδια μπορείς να συμμετέχεις και εσύ και να περνάς με το κατοικίδιο σου ακόμα περισσότερο δημιουργικό χρόνο.

Παιχνίδια Εξερεύνησης: Τα παιχνίδια που έχουν τη μορφή παζλ διεγείρουν το μυαλό της γάτας σου και μπορούν να την κρατήσουν απασχολημένη για πάρα πολύ ώρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό, ειδικά στην περίπτωση που λείπεις αρκετές ώρες από το σπίτι. Η γάτα σου θα μπορεί να παίξει, να διασκεδάσει και να αθληθεί.

Ονυχοδρόμια: Τα ονυχοδρόμια ή αλλιώς γατόδεντρα αποτελούν την απόλυτη απασχόληση για μια γάτα. Πέρα από το γεγονός ότι σε αυτά μπορούν να σκαρφαλώνουν, να πηδάνε αλλά και να ξύνουν τα νύχια τους, αποτελούν και ένα ασφαλές καταφύγιο για αυτές, αφού εκεί μπορούν να κοιμούνται και να χαλαρώνουν. Για να γίνει το ονυχοδρόμιο ακόμα πιο διασκεδαστικό, μπορείς να προσθέσεις πάνω του διάφορα παιχνίδια. Τότε είναι που η γάτα σου δε θα το αποχωρίζεται ποτέ.

Η ομάδα του PetShop Online Animal.gr.

Close ✕

Τιμή

Κατηγορίες

Χρώμα

Υλικό

30
EUR υπολείπονται για δωρεάν παράδοση
32%
Σύνολο:
0.00 
0