Σκύλος Ή Γάτα; Ποιο Κατοικίδιο Είναι Προτιμότερο Με Βάση Τον Τρόπο Ζωής Σου;

Σκύλος ή Γάτα; Ποιο κατοικίδιο είναι προτιμότερο με βάση τον τρόπο ζωής σου;

Σκύλος ή γάτα; Όλοι μας θέλουμε μια συντροφιά όταν γυρίζουμε στο σπίτι μας μετά από μια κουραστική ημέρα. Ποιο κατοικίδιο όμως ταιριάζει περισσότερο με τον τρόπο ζωής μας; Πριν κάνεις την επιλογή σου, δες τις συμβουλές του animal.gr.

Αναρωτιέσαι μήπως επιτέλους ήρθε η στιγμή να αποκτήσεις έναν τετράποδο φίλο; Θεωρείς πως πλέον μπορείς να αναλάβεις τις υποχρεώσεις του καινούργιου μέλους της οικογένειάς σου, όμως δεν μπορείς να αποφασίσεις εάν θα έπρεπε να υιοθετήσεις μία γάτα ή έναν σκύλο;

Σίγουρα, οι περισσότεροι έχουμε τις προτιμήσεις μας. Όμως, εάν είναι να επιλέξουμε με ωριμότητα, τότε το πιο βασικό πράγμα που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ο τρόπος ζωής μας. Μόνο έτσι θα είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε πάρει τη σωστή απόφαση τόσο για εμάς, όσο και για το κατοικίδιο που θα πάρουμε υπό την προστασία μας. Με τι κριτήρια λοιπόν είναι καλό κάποιος να επιλέξει εάν θα αποκτήσει σκύλο ή γάτα;

Σου αρέσουν οι δραστηριότητες;

Εάν ακολουθείς έναν δραστήριο τρόπο ζωής, είσαι ένας εξωστρεφής άνθρωπος που αγαπά τις μεγάλες βόλτες, την πεζοπορία ή το τρέξιμο, ένας σκύλος μπορεί να σου ταιριάξει απόλυτα. Τα σκυλιά λατρεύουν τις εξωτερικές δραστηριότητες και θα σε συνοδεύουν με χαρά σε όλες τις περιπέτειές σου.

Ράτσες όπως τα Λαμπραντόρ, τα Μπόρντερ Κόλι και τα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι γνωστά για τα υψηλά επίπεδα ενέργειας και την αγάπη τους για την άσκηση. Ο σκύλος σου, όχι μόνο θα σου προσφέρει παρέα στην προπόνηση, αλλά μπορεί επίσης και να σε προστατέψει.

Απάντηση: Σκύλος

Σου αρέσει να χαλαρώνεις στο σπίτι;

Εάν είσαι λάτρης του πιο χαλαρού τρόπου ζωής ή έχεις ένα φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας που σε κρατά μακριά από το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τότε μια γάτα μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή. Οι γάτες είναι ανεξάρτητα πλάσματα και ταιριάζουν καλά σε άτομα που εκτιμούν τη συντροφιά χωρίς πολλές απαιτήσεις.

Οι γάτες λατρεύουν να χαλαρώνουν στο σπίτι, να απολαμβάνουν τον ήλιο και να κουλουριάζονται στην αγκαλιά σου. Επίσης, είναι γνωστό πως το γουργούρισμα τους μπορεί να χαλαρώσει ακόμη και τον πιο αγχωμένο άνθρωπο. Επιπλέον, οι γάτες είναι γενικά πιο αυτάρκεις και μπορούν να διασκεδάσουν με παιχνίδια, ακόμα και όταν δεν είναι στο σπίτι ο ιδιοκτήτης τους.

Απάντηση: Γάτα

Ζεις σε μικρό διαμέρισμα;

Στη σωστή επιλογή κατοικίδιου σημαντικό ρόλο παίζει και ο διαθέσιμος χώρος. Τα σκυλιά, ειδικά όταν ανήκουν σε μεγαλόσωμες ράτσες, απαιτούν συχνά περισσότερο χώρο για να κινηθούν και να παίξουν. Εάν ζεις σε ένα μικρό διαμέρισμα, ένας μικρότερος σκύλος ή μια γάτα μπορεί να σου ταιριάξει καλύτερα.

Απάντηση: Γάτα ή μικρόσωμος σκύλος

Ταλαιπωρείσαι από αλλεργίες;

Οι αλλεργίες επίσης αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα για τη λήψη μιας απόφασης. Ενώ τόσο οι σκύλοι, όσο και οι γάτες μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, ορισμένες φυλές θεωρούνται πιο κατάλληλες για ανθρώπους με ευαισθησία σε σχέση με άλλες. Εάν εσύ ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σου υποφέρει από αλλεργίες, μπορείς να επιλέξεις για παράδειγμα μια γάτα Σιβηρίας, μια ρωσική μπλε ή μια γάτα Σφιγξ, ενώ από σκυλιά στις ιδανικότερες επιλογές περιλαμβάνονται το κανίς, το τεριέ, το γιορκσάιρ, το μπισόν φριζέ και το μαλτέζ.

Απάντηση: Ενημερώσου από έναν ειδικό

Εν κατακλείδι, το εάν θα επιλέξουμε σκύλο ή γάτα εξαρτάται από τον τρόπο ζωής μας, τις προτιμήσεις μας και το επίπεδο δέσμευσης που είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε. Τόσο οι σκύλοι, όσο και οι γάτες μπορούν να φέρουν απέραντη χαρά και συντροφικότητα στη ζωή μας, αλλά οι ανάγκες τους πάντα πρέπει να έρχονται πρώτα.