Ονόματα Για Σκύλους

Ποια είναι τα καλύτερα ονόματα για σκύλους;

Αναρωτιέσαι τι όνομα να δώσεις στο σκυλάκι σου; Ανακάλυψε τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες στο άρθρο του animal.gr που ακολουθεί!

Μετά από πολλά όνειρα και μήνες σκέψης έκανες επιτέλους το επόμενο βήμα και πήρες επιτέλους ένα σκυλάκι. Τώρα είστε όλοι μαζί στο σπίτι, παίζετε και περνάτε τις πρώτες ημέρες αναγνώρισης του χώρου, δεσίματος και εκπαίδευσης. Έρχεται όμως η στιγμή που θα πρέπει να «φωνάξεις» κάπως τον σκύλο σου και το «Σκύλε» ξεκάθαρα δεν αποτελεί μια ιδανική επιλογή. Πώς λοιπόν θα ονομάσεις το σκυλί σου;

Η ονοματοδοσία του σκύλου σου ίσως και να αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές και δημιουργικές στιγμές που θα ζήσετε μαζί. Όλοι θέλουν το όνομα που θα δώσουν στον σκύλο τους να είναι cool, έξυπνο, δημιουργικό, ασυνήθιστο κλπ., γι’ αυτό και πολλές φορές είναι αναποφάσιστοι και αργούν πολύ να κάνουν την επιλογή τους. Με ποιους τρόπους λοιπόν πρέπει να διαλέξουμε όνομα για τον σκύλο μας και τι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη πριν κάνουμε την επιλογή μας;

Είναι προτιμότερο το όνομα να έχει πολλά φωνήεντα

Όταν το όνομα του σκύλου μας έχει αρκετά φωνήεντα είναι πιο εύκολο να αλλάζουμε τον τόνο μας όταν τον καλούμε. Αυτό έχει σημασία γιατί οι συχνότητες που ακούν οι σκύλοι είναι πιο υψηλές σε σχέση με αυτές που ακούν οι άνθρωποι. Ένα όνομα με φωνήεντα λοιπόν είναι πιο εύκολο να τραβήξει την προσοχή τους.

Δύο συλλαβές είναι καλύτερες από τρεις

Τα μεγάλα ονόματα θα πρέπει να αποφεύγονται. Ακόμα και αν δώσουμε ένα πολυσύλλαβο όνομα στον σκύλο μας, τις περισσότερες φορές καταλήγουμε να το συντομεύουμε ούτως ή άλλως. Ποιος είναι όμως ο ιδανικός αριθμός συλλαβών; Οι δύο συλλαβές είναι τέλειες. Ένας καλός τρόπος για να δοκιμάσεις το όνομα είναι να το επαναλάβεις πολλές φορές. Αν νιώθεις άνετα να το λες ξανά, ξανά και ξανά, τότε αυτό είναι το κατάλληλο.

Μην επιλέξεις όνομα που μπερδεύεται με εντολές

Ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή με έναν σκύλο είναι η εκπαίδευσή του. Η σωστή εκπαίδευση μπορεί να κάνει την κοινή σας ζωή πιο εύκολη και διασκεδαστική. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν το όνομα που θα διαλέξεις να μην έχει ομοιοκαταληξία με κάποια εντολή.

Δεν πρέπει να μοιάζει με το όνομα άλλων κατοικίδιων

Βεβαιώσου ότι το όνομα που θα επιλέξεις για τον σκύλο σου δε μοιάζει με αυτό που ίσως έχει κάποιο άλλο κατοικίδιο που μένει μαζί σου. Εάν τα ονόματα μοιάζουν, τότε αυτή η κατάσταση μπορεί να μπερδέψει αρκετά τον σκύλο σου.

Η προσωπικότητα του σκύλου έχει σημασία

Κάθε σκύλος, όπως και κάθε ζωάκι γενικότερα, έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Οι φροντιστές σκύλων συνήθως επιλέγουν ένα όνομα με βάση την εμφάνιση ή ακόμα και τη δημοτικότητα ενός ονόματος στην pop κουλτούρα της συγκεκριμένης περιόδου. Όμως, στην εξίσωση της επιλογής ονόματος δεν πρέπει να παραλείπουμε και τον παράγοντα του χαρακτήρα. Εάν λάβουμε υπόψη μας και την προσωπικότητα του σκύλου, το όνομα του σκύλου μας θα είναι ακόμα πιο μοναδικό και χαρακτηριστικό.

Επίλεξε ένα όνομα και μην το αλλάξεις

Εάν υιοθετήσεις έναν σκύλο από καταφύγιο, λογικά θα έχει ήδη ένα όνομα που πιθανότατα θα θέλεις να αλλάξεις. Υπάρχουν όμως όρια. Μόλις επιλέξεις ένα όνομα, δεν πρέπει να το αλλάξεις ξανά. Οι πρώτοι μήνες είναι σημαντικοί στο να συνηθίσει ο σκύλος το όνομά του.

Άφησε τον σκύλο σου να επιλέξει

Εάν θέλουμε να είμαστε απολύτως δημοκρατικοί στην επιλογή του ονόματος μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο στην επιλογή. Υπάρχουν διάφορα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις με τον σκύλο σου, έτσι ώστε να διαλέξετε όνομα μαζί. Εάν καταλήξεις σε μια τελική πεντάδα για παράδειγμα, μπορείς να αρχίσεις να του τα λες και να δεις σε ποιο όνομα θα αντιδράσει. Ένας άλλο τρόπος είναι να τοποθετήσεις χαρτάκια με ονόματα μαζί με λιχουδιές και να δεις ποια θα διαλέξει.

Η ομάδα του Pet Shop Online Animal.gr.