Σκυλιά Μαλτέζ: 6 + 1 Μυστικά Για Να Είναι Ευτυχισμένα

Σκυλιά Μαλτέζ: 6 + 1 μυστικά για να είναι ευτυχισμένα

Τα μαλτεζάκια είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές ράτσες σκύλων. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτά; Ποια είναι τα μυστικά για να κάνουμε αυτά τα σκυλάκια ευτυχισμένα;

Τα σκυλιά Μαλτέζ (Maltese) αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές ράτσες σκύλων συντροφιάς. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τα επιλέγουν, καθώς πέρα από το μικρό τους μέγεθος- το οποίο ενδείκνυται για ζωή μέσα σε διαμέρισμα, είναι και πολύ φιλικά. Ως επί το πλείστον, πρόκειται για χαρούμενα σκυλιά με καλή συμπεριφορά.

Όπως σε όλα τα σκυλιά, η εκπαίδευσή τους μπορεί να έχει κάποιες προκλήσεις, όμως δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Γι’ αυτό και είναι κατάλληλα και για ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία με σκυλιά. Εάν λοιπόν κάποιος επιλέξει να ζήσει με ένα σκυλάκι από την συγκεκριμένη ράτσα, τι χρειάζεται να κάνει για να του προσφέρει μια ευτυχισμένη καθημερινότητα;

Τι κάνει έναν σκύλο Μαλτέζ ευτυχισμένο;

Γενικά, είναι πολύ χαρούμενα σκυλιά από μόνα τους λόγω της υπέροχης και παιχνιδιάρικης φύσης τους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να τα κάνουν πραγματικά ευτυχισμένα.

Να τα αποκαλούμε με το όνομά τους

Τα μαλτεζάκια λατρεύουν όταν τα φωνάζουμε με το όνομά τους. Τα κάνει να νιώθουν ξεχωριστά και ότι αναγνωρίζουμε την ύπαρξή τους στο χώρο. Έτσι, όταν επιστρέφεις στο σπίτι από τη δουλειά, φώναξέ το με το όνομά του και παρατήρησέ τον τρόπο που θα έρθει κοντά σου κουνώντας ενθουσιασμένα την ουρά του.

Να τα παίρνουμε αγκαλιά

Τα συγκεκριμένα σκυλιά αγαπούν πολύ τις αγκαλιές. Λατρεύουν τα χάδια και είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να τα σηκώσουμε, να τα πάρουμε αγκαλιά και να κάτσουμε μαζί τους με τις ώρες. Έτσι, όταν έχεις χρόνο ή όταν δεις πως το σκυλάκι σου είναι ανήσυχο και θέλει προσοχή, πάρ’ το μια αγκαλιά. Πραγματικά έτσι το κάνεις ευτυχισμένο.

Να τα πηγαίνουμε βόλτα

Τα Μαλτέζ είναι σκυλιά συντροφιάς και κυρίως ζουν σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν τους αρέσει να κάνουν βόλτες. Πέρα από τη διασκέδαση, η βόλτα θα τα βοηθήσει να μπουν και σε μια διαδικασία άσκησης και γυμναστικής που η πολύωρη παραμονή τους σε εσωτερικούς χώρους δεν τους το επιτρέπει.  Πήγαινε το σκυλάκι σου λοιπόν για μια βόλτα και τρέξε και παίξε μαζί του τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Να παίζουμε μαζί τους ενδιαφέροντα παιχνίδια

Καθώς τα Μαλτέζ είναι σκυλιά εσωτερικού χώρου, είναι ζωτικής σημασίας να απασχολούνται με διασκεδαστικά παιχνίδια. Μπορούμε να παίζουμε μαζί τους κρυφτό, κυνήγι θησαυρού, ενώ το καλοκαίρι απολαμβάνουν αρκετά και τα παιχνίδια στο νερό. Είναι σημαντικό τα σκυλάκια αυτά να έχουν ερεθίσματα, έτσι ώστε να είναι χαρούμενα στο σπίτι. Εάν λείπεις πολύ από το σπίτι, φρόντισε να προμηθευτείς παιχνίδια ενασχόλησης που θα τα κρατάνε σε εγρήγορση για αρκετές ώρες.

Να βουρτσίζουμε το τρίχωμα και να περιποιούμαστε τα δόντια τους

Τα Μαλτέζ έχουν μακρύ τρίχωμα. Η περιποίηση του είναι ζωτικής σημασίας για την ευεξία του σκυλιού. Θέλει καθημερινό βούρτσισμα και περιποίηση. Επίσης, η υγιεινή του στόματος είναι εξίσου σημαντική. Τα Μαλτέζ είναι σκυλάκια που ζουν μέσα στο σπίτι, γι’ αυτό και ο καλλωπισμός τους πρέπει να είναι το No1 στη λίστα σου. Εάν δεν προλαβαίνεις να αφιερώνεις τόσο χρόνο, φρόντισε να επισκέπτεσαι μαζί με το σκυλάκι σου συχνά ένα ειδικό κουρείο ζώων.

Να τους αγοράζουμε νέα και συναρπαστικά παιχνίδια

Στα Μαλτεζάκια αρέσει πολύ να ασχολούνται με τα παιχνίδια τους, γι’ αυτό και η αγορά νέων παιχνιδιών μπορεί να αποτελέσει μια ιδιαίτερα συναρπαστική στιγμή για αυτά. Το ποιο ακριβώς είδος παιχνιδιού θα προτιμήσεις εξαρτάται από τον χαρακτήρα του σκύλου σου.

Να τους κάνουμε έκπληξη με λιχουδιές

Ποιο σκυλάκι δεν αγαπάει τις λιχουδιές! Βέβαια, εάν τις εντάξεις μέσα σε ένα παιχνίδι, έτσι ώστε να περάσετε πιο δημιουργικό χρόνο μαζί, τότε ακόμα καλύτερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μαλτεζάκι σου θα τις λατρέψει!